ΔΙΕΘΝΕΣ
02/07/2017 14:12 EEST | Updated 03/07/2017 04:23 EEST

Ο Μακρόν δηλώνει πως δεν αφήσει τους απαγωγείς μιας Γαλλίδας στο Μάλι να ξεφύγουν

 (Photo credit should read CHRISTOPHE ARCHAMBAULT/AFP/Getty Images)
CHRISTOPHE ARCHAMBAULT via Getty Images
(Photo credit should read CHRISTOPHE ARCHAMBAULT/AFP/Getty Images)

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία «θα αφιερώσει όλη την ενέργειά της στην προσπάθεια να εξαλείψει» τους υπευθύνους για την απαγωγή μιας γαλλίδας ομήρου η οποία εμφανίζεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Ίντερνετ από μια μαχητική οργάνωση που συνδέεται με την αλ-Κάιντα.

Η οργάνωση με την ονομασία JNIM έδωσε στη δημοσιότητα αργά χθες το βράδυ ένα βίντεο που φέρεται ότι εικονίζει έξι δυτικούς ομήρους που έχουν απαχθεί τα τελευταία χρόνια στην περιχή του Σαχέλ στη Δυτική Αφρική. Μεταξύ των εικονιζομένων ομήρων περιλαμβάνεται η Σοφί Πετρονέν, η οποία απήχθη τον Δεκέμβριο στην πόλη Γκάο του Μαλί.

Ο Μακρόν δήλωσε επίσης ότι ελπίζει πως μέσα σε μερικές εβδομάδες θα είναι επιχειρησιακή η δυτικοαφρικανική περιφερειακή δύναμη που θα αναλάβει να καταπολεμήσει τους μαχητικούς ισλαμιστές και τους εγκληματίες στην περιοχή του Σαχέλ.

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε δηλώσεις μετά τη σύνοδο κορυφής με τους προέδρους του Τσαντ, του Μαλί, της Μαυριτανίας, της Μπουρκίνα Φάσο και του Νίγηρα, δηλαδή της Ομάδας των 5 του Σαχέλ (G5 Sahel) η οποία θα δημιουργήσει αυτή την πολυεθνή δύναμη που θα επιχειρεί παράλληλα με τις αποστολές της Γαλλίας και του ΟΗΕ στην περιοχή.

Sponsored Post