Τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη

Τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη
Eurokinissi

(Upd) - Διάσπαρτες είναι οι εστίες της φωτιάς που μαίνονται στην ανατολική Μάνη και συγκεκριμένα στις περιοχές Πύριχο και Παρασυρό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις στις περιοχές Κότρωνας και Σκουτάρι Λακωνίας, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες καταγραφές των ζημιών που προκάλεσαν τα πύρινα μέτωπα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Παράσυρο επιχειρούν 22 οχήματα με 55 πυροσβέστες, 19 άτομα πεζοπόρο, δύο αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Στο Πύριχο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής, η εικόνα είναι καλή.

Σχετικά με τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε Κότρωνα και Σκουτάρι, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «έχουν καεί περίπου 15 σπίτια, ένας μεγάλος ελαιώνας, που η ετήσια παραγωγή του σε ελαιόλαδο φθάνει τους περίπου 300 τόνους, ενώ όλη η έκταση που έχει καεί, φθάνει τα 35.000 στρέμματα». Επίσης, είπε ότι έχουν καεί αρκετές κυψέλες με μελίσσια, καθώς και ζώα.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρέπει να έχουν υποστεί ζημιές περίπου 10 σπίτια κυρίως στις περιοχές Κότρωνα και Σκουτάρι. Επίσης, η Αδαμαντία Τζανετέα ανέφερε ότι «επισκεπτόμαστε με κλιμάκιο τις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές και μιλάμε με τους κατοίκους, ώστε να έχουμε τα πρώτα στοιχεία για το μέγεθος των ζημιών».

Εν τω μεταξύ νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ στην περιοχή Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος, «δεν πρόκειται για αναζωπύρωση, αλλά για νέο μέτωπο». Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με 15 άτομα, ενώ μέχρι πριν πέσει το φως της ημέρας, δύο αεροπλάνα πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Μέγαρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα, στην περιοχή Πανόραμα Μεγάρων, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Πάτρα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, λίγο μετά τις 16:30, στην περιοχή Μαγούλα Κάτω Καστριτσίου, κοντά στο πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Στο σημείο της φωτιάς έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 20 οχήματα και 10 άνδρες, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Κρήτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στον Άγιο Θωμά. Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρο. Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται από αργά το απόγευμα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαράδρα κοντά στην περιοχή Εξώπολη, στο Καλαμίτσι Αποκορώνου, στα Χανιά. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και πήρε διαστάσεις λόγω των ανέμων, ενώ βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τις Βρύσες και τα Χανιά, ενώ στη μάχη για την κατάσβεσή της συνέδραμε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Κέρκυρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε δασική έκταση στη νότια Κέρκυρα κοντά στον Χαλικούνα. Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε καλαμιές και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Αγρίνιο

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κομπωτή Ξηρομέρου, στην Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές, εκτός από κάποιες αγροικίες και ποιμνιοστάσια, αλλά μετά την επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμενων, αποσοβήθηκε ο κίνδυνος.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και ταυτόχρονα να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Δημοφιλή