Τα Όσκαρ, ευτυχώς, αλλάζουν: Η Ακαδημία προσκάλεσε 774 νέα μέλη με πολλούς διεθνείς και το 39% να είναι γυναίκες

Τα Όσκαρ, ευτυχώς, αλλάζουν: Η Ακαδημία προσκάλεσε 774 νέα μέλη με πολλούς διεθνείς και το 39% να είναι γυναίκες
89th Academy Awards - Oscars Vanity Fair Party - Beverly Hills, California, U.S. - 27/02/17 â Director of
Danny Moloshok / Reuters
89th Academy Awards - Oscars Vanity Fair Party - Beverly Hills, California, U.S. - 27/02/17 â Director of

H Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών συνεχίζει την προσπάθειά της να αλλάξει τις πολύ άσχημες κατηγορίες ότι αποτελείται κυρίως από λευκούς άνδρες και ανακοίνωσε την πρόσκληση συμμετοχής 774 νέων εγγραφών.

Μεταξύ αυτών είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας «Moonlight» Μπάρι Τζέκινς και της ταινίας «Get Out» του Τζόρνταν Πίλι, που μπορεί να τοποθετηθούν είτε στην κατηγορία σκηνοθετών είτε των σεναριογράφων. Στην κατηγορία των σεναριογράφων εντάχθηκε η συγγραφέας- παραγωγός και ηθοποιός Μπριτ Μάρλινγκ μαζί με τον Βρετανό ηθοποιό Σάιμον Πεγκ.

Επιπλέον εντάσσονται οι Ινδοί Αμίρ Καν, Ιρφάν Καν, Σάλμαν Χαν, Αμιτάμπ Μπατσάν και η κόρη του Αϊσουάρια Ράι. Άλλα αστέρια της παγκόσμιας σκηνής που έλαβαν πρόσκληση είναι η Μόνικα Μπελούτσι, η Μάγκι Τσενγκ, η Γκαλ Γκαντότ, η Σαρλότ Γκενσμπούρ, η Ναόμι Χάρις και η Ρίνκο Κικούτσι.

Από την αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία έχουν προσκληθεί η Λέσλι Τζόουνς, η Κρίστεν Στιούαρτ, ο Ντουέιν Τζόνσον (The Rock), Κόλμαν Ντομίνγκο, Βίγκο Μόρτενσεν,Μάικ Μιλς, Σάρι Ρέντστον, Λιν Μάνουελ Μιράντα, Τζος Ουίντον, Ελ Φάνινγκ, Τζον Τσο, Τζον Χαμ, Ντόναλντ Γκλόβερ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ρέμπελ Γουίλσον, Κίγκαν-Μάικλ Κι,Γκιλ Μπίρμινχαμ, Άνταμ Ντράιβερ και Ράμι Μάλεκ.

Υπό την ηγεσία της διευθύνουσας συμβούλου Ντον Χάντσον, και της προέδρου Σέρυλ Μπουν Ισαάκς, η 90χρονη Ακαδημία έχει προσθέσει περισσότερα νεότερα μέλη, γυναίκες και έγχρωμους στα 17 παραρτήματά της. Αλλά μετά από τη διαμάχη για το 2016 #OscarsSoWhite, η Ακαδημία έγινε ακόμα πιο απαιτητική και ζητάει από την ηγεσία του κλάδου να συστήσει νέα μέλη.

Φέτος η Ακαδημία έχει 7.000 μέλη και προσκάλεσε 774 νέα μέλη. Πολλοί είναι διεθνείς και το 39% είναι γυναίκες, οι οποίες θα διαμορφώσουν στο συνολικό ποσοστό συμμετοχής γυναικών στο 28%.

Οι νέοι έγχρωμοι που προστίθενται στη λίστα της Ακαδημίας φτάνουν το 30% και διαμορφώνει το τελικό σύνολο στο 13%.