Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου στην Κίνα

Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου στην Κίνα
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
VCG via Getty Images

Aγωγός φυσικού αερίου εξερράγη στην επαρχία Γκουιτζού της νοτιοδυτικής Κίνας προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό 35, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

Ο αγωγός, του οποίου την εκμετάλλευση έχει ο δημόσιος όμιλος China National Petroleum Corporation (CNPC) είχε αρχίσει να παρουσιάζει διαρροή μετά τη βλάβη που υπέστη όταν κατολίσθηση προκλήθηκε έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις ημερών, σύμφωνα με κινεζικό πρακτορείο που επικαλείται προκαταρκτική έρευνα.

Ο αγωγός εξερράγη γύρω στις 10:00 τοπική ώρα (05.00 ώρα Ελλάδας) στην κομητεία Τσινγκλόνγκ της πόλης Σατζί. Τα σωστικά συνεργεία έσβησαν τη φωτιά και απομάκρυναν τους κατοίκους από τις γύρω περιοχές, ενώ η έρευνα συνεχιζεται.

Οι τραυματίες, τέσσερις από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Τα εργατικά ατυχήματα είναι συνήθη στην Κίνα, όπου οι κανονισμοί ασφαλείας δεν τηρούνται πάντα με αυστηρότητα.

Το 2016, έκρηξη σε σωληνώσεις σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην κεντρική Κίνα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων.

Το 2015, γιγάντιες εκρήξεις σε χημικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του λιμανιού της πόλης Τιαντζίν (βορειοανατολικά) στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 165 ανθρώπους και ζημιές ενός και πλέον δισεκατομμυρίου δολαρίων στρέφοντας την οργή εναντίον των αρχών και της προφανούς έλλειψης διαφάνειας που επέδειξαν για τα αίτια του ατυχήματος και της επίπτωσής του στο περιβάλλον.

Δημόσια έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Φεβρουάριο του 2016 είχε ζητήσει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος 123 ανθρώπων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή