Μητσοτάκης στη Βουλή: Θέσατε πέντε στόχους στο Eurogroup, χάσατε και τους πέντε

Μητσοτάκης στη Βουλή: Θέσατε πέντε στόχους στο Eurogroup, χάσατε και τους πέντε
eurokinissi

Τρία ζητήματα έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

«Ζήτημα πρώτο. Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Το ύφος και το ήθος, η ασχήμια της δημόσιας παρουσίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι σε γνώση όλων. Προφανώς ταυτίζεστε μαζί του. Πείτε μας κ. Τσίπρα. Ο κ. Καμμένος απολαμβάνει κάποιο είδος πολιτικού, θεσμικού ή νομικού ακαταλόγιστου;» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Επ΄ αυτού αναρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης, αν μπορεί ο κ. Καμμένος να παραβιάζει τους στρατιωτικούς κανονισμούς και να χρησιμοποιεί τα στρατιωτικά ελικόπτερα σαν να είναι παιχνίδι του και να μπορεί να έχει αλλεπάλληλες συνομιλίες με ισοβίτη έγκλειστο για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για εκτροπή που παραβιάζει τη διάκριση των εξουσιών και τόνισε πως όποιος εμπλέκεται σε αξιόποινες υποθέσεις πρέπει να υφίσταται τις συνέπειες του νόμου και αν βρεθεί ένοχος να πάει στη φυλακή.

«Μόνο που αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Ούτε ο Τσίπρας θα το κρίνει, ούτε ο Καμμένος, ούτε ο Μητσοτάκης» συνέχισε και ρώτησε ευθέως τον πρωθυπουργό αν τον είχε ενημερώσει ο υπουργός Άμυνας για τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη.

«Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν φαίνεται να ενοχλούνται από όλα αυτά. Ελάχιστοι έχουν επιφυλάξεις. Οι υπόλοιποι κρύβονται πίσω από την ανωνυμία μιας κοινοβουλευτικής ομάδας που ενδιαφέρεται μόνο για την εξουσία, έστω με τίμημα την πολιτική συνενοχή. Η εξουσία σας έχει φθείρει» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ θέτοντας ένα δεύτερο ζήτημα, μίλησε για συνολική πίεση στη Δικαιοσύνη, δημόσια και χωρίς ντροπή, με πρωταγωνιστή τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

«Θεσμικά χυδαίος» ήταν η έκφραση που χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα είπε: «Δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερη στοιχείωση -όπως λέτε κι εσείς- για να γνωρίζετε ότι οι θεσμοί είναι πάνω από πρόσωπα».

Ως τρίτο ζήτημα έθεσε την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης. Υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, έλεγε ότι θα έφερνε στα κρατικά ταμεία 3 δισ. ευρώ από τις λίστες υπόπτων και από την καταπολέμηση λαθραίας διακίνησης τσιγάρων και καυσίμων και τελικά σε 30 μήνες ως κυβέρνηση εισέπραξε λιγότερα από 100 εκατ.

«Πρωταθλητές στο να βάζετε φόρους, αλλά ουραγοί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Αυτό είστε κ. Τσίπρα» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τα θέματα της οικονομίας μετά και την τελευταία απόφαση του Eurogroup, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για καθολική αποτυχία της κυβέρνησης.

Υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός, πέρσι τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ, είχε θέσει πέντε στόχους: να κλείσει σύντομα η β' αξιολόγηση, να οριστικοποιηθούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, να πετύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, να αποκλιμακώσουμε το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Δικοί σας οι στόχοι και τελείως δική σας η αστοχία. Το σκορ ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον κ. Τσίπρα είναι 5-0» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε αναλυτικά γιατί απέτυχε η κυβέρνηση σε όλους τους στόχους της.

Επιπρόσθετα, υπενθύμισε δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στις 15 Μαρτίου του 2014, όταν η χώρα βγήκε στις αγορές, κατά τις οποίες, μεταξύ άλλων, μιλούσε για στημένη έξοδο.

«Εγώ δεν θα σας πω ότι δουλεύετε για την Rothchild όπως θα λέγατε εσείς. Μακάρι να βγούμε στις αγορές. Εμείς καλούμε τους επενδυτές και σήμερα να έρθουν να επενδύσουν στη χώρα. Δεν τους διώχνουμε όπως κάνατε εσείς» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «εάν η χώρα στέκεται ακόμα όρθια οφείλεται και στη στάση της αντιπολίτευσης».

Είπε επίσης, ότι χάρη στην προσδοκία ότι θα έρθει μια επόμενη κυβέρνηση, υπάρχει σήμερα μεγαλύτερη δυνατότητα να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα «γιατί οι αγορές και οι επενδυτές γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν κίνδυνο με την επόμενη κυβέρνηση και τους συμφέρει να επενδύσουν».

«Αντί να γελάτε κ. Τσίπρα, ακούστε λίγο πώς αντιμετωπίζουμε εμείς τις επενδύσεις και τι ασφάλεια δικαίου προσφέρουμε στους επενδυτές σε σχέση με αυτά που κάνατε εσείς το ’14 και δεν ζητήσατε συγγνώμη» πρόσθεσε, σε κλίμα έντασης στην αίθουσα.

«Εμείς, σε αντίθεση με εσάς, δεν συκοφαντήσαμε ποτέ. Ούτε επενδύσαμε στην καταστροφή και στη ρήξη» ανέφερε, ενώ απαντώντας στους κυβερνητικούς βουλευτές που εκείνη την ώρα αντέδρασαν έντονα, είπε: «Δεν ντρέπεστε λίγο; Το καλοκαίρι του ’15 πώς έμεινε η χώρα στο ευρώ κύριοι; Ντροπή σας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε, ότι το κόμμα του έχει και σχέδιο και όραμα και θα καταφέρει να πείσει τους δανειστές για τη μείωση στους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, να προσελκύσει επενδύσεις, να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, βελτιώνοντας την καθημερινότητα και τα οικονομικά όλων των Ελλήνων.

Κλείνοντας την ομιλία του υπενθύμισε άλλη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, όπου μεταξύ άλλων έλεγε ότι δεν μπορεί με βάση τις δημοσκοπήσεις να υπάρχει κυβέρνηση με 15%.

«Μόνος σας τα λέγατε κ. Τσίπρα. Φύγετε λοιπόν τώρα εσείς» είπε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης.

Σε αποτίμηση της προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία πηγές της ΝΔ σχολιάζαν ότι : «.Στην οικονομία ο Προεδρος της ΝΔ ανέδειξε τα διαρκή ψέματα και την πλήρη αναξιοπιστία της κυβέρνησης στα θέματα που η ίδια αναδεικνύε. Απεδειξε την πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία και τα μεγάλα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει στους Έλληνες πολίτες.

Ο κ. Καμένος αναγκάστηκε να ομολογήσει τις συνομιλίες με τον καταδικασμένο για ναρκωτικά ισοβίτη.

Ο κ. Τσιπρας τράπηκε σε φυγή, απορρίπτοντας το αίτημα της Νεας Δημοκρατιας για σύσταση εξεταστικής Επιτροπης για να διερευνηθεί το κρίσιμο ζήτημα της παρέμβασης Καμένου σε μια τέτοια σκοτεινή υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος».

Δημοφιλή