Σε εξέλιξη οι φωτιές στην ανατολική Μάνη

Σε εξέλιξη οι φωτιές στην ανατολική Μάνη
Eurokinissi

Περισσότεροι από 120 πυροσβέστες επιχειρούν στις περιοχές Σκουτάρι και Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τις δύο φωτιές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ειδικότερα, στην περιοχή Σκουτάρι επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 15 άτομα, ενώ στην Κοκκάλα επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 29 άτομα.

Επίσης, στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης πετάει ένα ελικόπτερο τύπου «Σινούκ», το οποίο κάνει ρίψεις νερού, όπου κρίνεται απαραίτητο από τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί η πυρκαγιά που βρισκόταν σε εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας σε δύσβατη περιοχή μεταξύ των περιοχών Καλαμίτσι και Εξώπολη του δήμου Αποκορώνου.

Η φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει κάψει 70 στρέμματα δασικής και 30 στρέμματα γεωργικής έκτασης. Στο σημείο παραμένουν υπό τον κίνδυνο τυχόν αναζωπυρώσεων δύο πεζοπόρα τμήματα της Π.Υ. και 4 οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αλευροπόρι Κέρκυρας, καθώς και οι φωτιές στην περιοχή Κάτω Καστρίτσι Νομού Αχαΐας και στο Καλαμίτσι Αμυγδαλιών Χανίων Κρήτης.

Δημοφιλή