Η Kirstie Ennis είναι η πρώτη γυναίκα βετεράνος με αναπηρία που γίνεται εξώφυλλο στο Body Issue του ESPN

Η Kirstie Ennis είναι η πρώτη γυναίκα βετεράνος με αναπηρία που γίνεται εξώφυλλο στο Body Issue του ESPN

Η Kristie Ennis είναι βετεράνος του ναυτικού, ορειβάτισσα, αθλήτρια με αναπηρία και ένα πραγματικό πρότυπο δύναμης και αποφασιστικότητας για γυναίκες και άντρες παγκοσμίως. Πλέον φέρει και τον τίτλο της πρώτης βετεράνου που φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του ετήσιου «Body Issue» του περιοδικού του ESPN.

Το φετινό τεύχος περιέχει για άλλη μια φορά τα εντυπωσιακά πορτρέτα γυμνών αθλητών, γυναικών και αντρών, από όλα τα αθλήματα, ως απόδειξη του τι μπορεί να καταφέρει το ανθρώπινο σώμα μέσα από επιμονή, υπομονή, θυσίες και θέληση. Ό,τι ακριβώς αντιπροσωπεύει και η Ennis, δηλαδή.

Η βετεράνος και αθλήτρια ανέβασε τη φωτογραφία της στο Instagram γράφοντας «Βρες το πάθος του και άφησέ το να σε καταπιεί. Αν μια μικρή κυρία με ένα πόδι μπορεί να σκαρφαλώνει σε βράχους και να κυνηγά βουνά, σας υπόσχομαι πως μπορείτε να κάνετε ό,τι ποθεί η καρδιά σας».

Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό People, η Ennis είπε σχετικά με την απόφασή της να δεχτεί την πρόταση του ESPN: «Το σκέφτηκα πολύ, σκέφτηκα τα δημογραφικά στοιχεία και τον κόσμο που θα το έβλεπε και συνειδητοποίησα πως δεν είχε να κάνει με εμένα. Κάθε άντρας, γυναίκα ή παιδί έχει τη δυνατότητα να εμπνευστεί από αυτές τις φωτογραφίες και να δει κάποια που έχει χάσει το ένα της πόδι εδώ και μόλις δύο χρόνια, να κάνει πράγματα που δεν έκανε με τα δυο της πόδια».

Στις 23 Ιουνίου του 2012, η Ennis τραυματίστηκε σοβαρά όταν το ελικόπτερο στο οποίο βρισκόταν, υπηρετώντας ως εναέρια πυροσβέστης, συνετρίβη στην επαρχία Helmand του Αφγανιστάν. Η Ennis έφερε ένα εγκεφαλικό τραυματισμό που είχε ως αποτέλεσμα απώλεια μνήμης και εκτενή βλάβη στο πρόσωπο, τη σπονδυλική στήλη, το αριστερό πόδι και τους ώμους.

Μετά από χρόνια χειρουργικών επεμβάσεων και φυσικής αποκατάστασης, η Ennis υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού της από το γόνατο και κάτω, τον Νοέμβριο του 2015. Ωστόσο, μια λοίμωξη που προέκυψε αργότερα, την οδήγησε σε δεύτερο ακρωτηριασμό πάνω από το γόνατο. Ως αθλήτρια όλη της τη ζωή, η Ennis επέστρεψε στον αθλητισμό ως μέρος της ανάκαμψής της, συμμετέχοντας στη διοργάνωση Invictus Games το 2016 και σκαρφαλώνοντας στο Όρος Κιλιμάντζαρο τον περασμένο Απρίλιο, όταν και έγινε η πρώτη γυναίκα με ακρωτηριασμένο πόδι πάνω από το γόνατο που κατάφερε να ολοκληρώσει την ανάβαση.

I'm not the biggest, fastest, or strongest, but I know how to suffer well. I'll come out on top. #leftlegless #fourweeks #joshuatree #carstenzs #climbing #climbon #staywild #mountainbuilt @theheroesproject

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kirstie Ennis (@kirstie_ennis) στις

Blessed are the curious and they shall have adventures. #mtbaldy #mountainbuilt #mountainsarecalling #staywild

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kirstie Ennis (@kirstie_ennis) στις

«Είναι τα 15 εκατοστά ανάμεσα στα αυτιά μας και σε αυτό που βρίσκεται μέσα στο στήθος μας που κάνει την πραγματική διαφορά», είπε η Ennis στο ESPN. «Έχω περάσει σαράντα τέσσερα χειρουργεία, χρόνια θεραπευτικών συνεδριών, χρόνια που προσπαθούσα να ξαναμάθω πώς να χρησιμοποιώ το μυαλό και το σώμα μου, αλλά ακόμα δεν το έχω αφήσει να με βάλει κάτω».