Μαμά έκανε piercing στο μωρός της και οι χρήστες του Facebook της κουνούν το δάχτυλο. Έχουν όμως δίκιο;

Μαμά έκανε piercing στο μωρός της και οι χρήστες του Facebook της κουνούν το δάχτυλο. Έχουν όμως δίκιο;

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην πλειοψηφία τους εμφανίζονται να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν παιδιά ενώ και με δεδομένο ότι τελευταία όλο και περισσότερες μητέρες είναι πολύ ενεργές στο διαδίκτυο, συχνά οι διαδικτυακοί καυγάδες για θέματα ανατροφής δεν μπορούν να αποφευχθούν. Εξάλλου σε αυτό το θέμα...όλοι έχουν άποψη, σωστά;

Έναν τέτοιο καυγά ξεκίνησε η Enedina Vance από το Οχάιο των ΗΠΑ όταν ανάρτησε στο Facebook μια φωτογραφία της κόρης της, κάνοντας και ένα σχετικό σχόλιο που φαίνεται να εξόργισε πολλούς και πολλές.

Μόνο που τα πράγματα δεν είναι πάντοτε όπως φαίνονται και κάποιοι- όπως συνήθως συμβαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- βιάστηκαν να κουνήσουν το δάχτυλο...Κάποιοι μάλιστα έφτασαν ακόμη και στο σημείο να υποστηρίξουν πως θα πρέπει ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου!

Στη φωτογραφία που ανέβασε η Vance, βλέπουμε την μόλις μερικών μηνών κόρη της να χαμογελά και στο ένα της μάγουλο, εκεί που το πρόσωπο της μικρούλας κάνει ένα λακκάκι, βλέπουμε πως της έχουν κάνει piercing.

Στην ανάρτησή της η μητέρα γράφει: «Έκανα λοιπόν piercing στο λακκάκι που έχει το κοριτσάκι μου στο μάγουλο. Δείχνει πολύ χαριτωμένο, έτσι; Είμαι σίγουρη πως θα το λατρέψει. Θα με ευγνωμονεί όταν μεγαλώσει, LOL. Εάν αποφασίσει πως δεν της αρέσει μπορεί απλά να το βγάλει, δεν είναι και τίποτα σπουδαίο. Εγώ είμαι ο γονιός, εκείνη είναι το παιδί μου, θα κάνω ό,τι θέλω. Τη γέννησα, μου ανήκει».

Η ανάρτησή της κοινοποιήθηκε περισσότερες από 13.000 φορές, περισσότερα από 10.000 άτομα αντέδρασαν με ποικίλους τρόπους ενώ τα σχόλια έφθασαν τα 150- με πάρα πολλούς να εμφανίζονται επικριτική για την επιλογή της Vance.

Μόνο που όσοι αντέδρασαν και σχολίασαν αρνητικά δεν πρόσεξαν μια λεπτομέρεια. Μεταξύ των hashtags που χρησιμοποίησε η μητέρα ήταν και το #sarcasm δηλαδή σαρκασμός.

Αυτό καθώς η Vance στην πραγματικότητα ήθελε να σοκάρει όσο περισσότερους γονείς μπορούσε προκειμένου να ανοίξει μια συζήτηση για τις σωστές και λάθος αποφάσεις που παίρνουν οι γονείς και αφορούν το σώμα των παιδιών τους.

Όπως δηλώνει, κάνει εδώ και χρόνια καμπάνια κατά της περιτομής και συγκεκριμένα από το 1998 όταν αφού γέννησε τον γιο της ο γιατρός τη ρώτησε εάν θέλει να του κάνει περιτομή. Η περιτομή είναι πάρα πολύ διαδεδομένη στις ΗΠΑ και δεν γίνεται μόνο για θρησκευτικούς λόγους από εβραίους και μουσουλάνους, ή για λόγους υγείας που είναι φυσικά σεβαστοί, αλλά κυρίως γιατί επικρατεί η άποψη πως η περιτομή πρέπει να γίνεται για λόγους υγιεινής αλλά και αισθητικής.

Πως γίνεται όμως, όπως γράφει η Vance, οι γονείς να θεωρούν εξοργιστικό το να κάνει piercing στο μάγουλο της κόρης της αλλά να μην έχουν κανένα πρόβλημα όταν κάνουν περιτομή στα αγοράκια τους.

«Φαίνεται λοιπόν πως όλοι επικεντρώθηκαν στο πόσο τρελό είναι ένα γονιός να αλλάζει και να αλλοιώνει το σώμα του παιδιού του κάνοντας του piercing. Οι άνθρωποι εξοργίστηκαν και μάλιστα δικαιολογημένα. Η φωτογραφία μπήκε στο επίκεντρο. “Είναι αληθινή ή photoshop;” Μετά, όταν η ανάρτηση άρχισε να μοιράζεται, οι άνθρωποι άρχισαν να συνειδητοποιούν πως αφορούσε το δικαίωμα των παιδιών να διατηρούν τη σωματικής τους ακεραιότητα. Το να αλλοιώνει κανείς το σώμα ενός παιδιού απλά για αισθητικούς λόγους είναι λάθος...γιατί είναι λοιπόν τόσο δημοφιλής η περιτομή και το τρύπημα των αυτιών;».