Στα άδυτα του G20...μέσω Facebook και της Άνγκελα Μέρκελ

Στα άδυτα του G20...μέσω Facebook και της Άνγκελα Μέρκελ
Facebook

Έχουμε σχολιάσει επανειλημμένα πώς τα social media έχουν αλλάξει το πρόσωπο της επικοινωνίας, της πολιτικής, της διπλωματίας κλπ- και ειδικά σε πολιτικό επίπεδο, αυτή η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας/ μετάδοσης μηνύματος από τους πολιτικούς απευθείας στους πολίτες ώρες ώρες φαντάζει κάπως...περίεργη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σύνοδος του G20, που, μεταξύ άλλων, αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Όπως προκύπτει, έχουμε μέσω των social media το πρώτο βίντεο της συνάντησης (και της πρώτης χειραψίας) μεταξύ των δύο ανδρών, και όχι μόνο (καθώς σε αυτό «παρελαύνει» σειρά από ηγέτες χωρών του κόσμου, όπως θα διαπιστώσετε), το οποίο ανέβηκε στον λογαριασμό της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο Facebook.

Σαν να λέμε: «Η Άνγκελα Μέρκελ ανέβασε στο Facebook το βίντεο της πρώτης χειραψίας Πούτιν και Τραμπ» (όπως το θέτει και το Gizmodo). Είναι όντως λίγο περίεργη η εποχή των social media τελικά.

Δημοφιλή