Ο Andrew Garfield είπε πως σε αυτή τη φάση της ζωής του είναι γκέι, απλά δεν κάνει σεξ με άλλους άντρες

Actor Andrew Garfield arrives at the 22nd Annual Critics' Choice Awards in Santa Monica, California, U.S., December 11, 2016.  REUTERS/Danny Moloshok
Actor Andrew Garfield arrives at the 22nd Annual Critics' Choice Awards in Santa Monica, California, U.S., December 11, 2016. REUTERS/Danny Moloshok

Γίνεται να είσαι γκέι άντρας αν δεν κάνεις σεξ με άλλους άντρες;

Ο Andrew Garfield, ο οποίος πρόσφατα μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για το θεατρικό «Angels in America» στο οποίο πρωταγωνιστεί, φαίνεται πως έτσι πιστεύει -τουλάχιστον, του αρέσει να αστειεύεται με αυτό.

Σύμφωνα με τους Gay Times, ο Garfield, ο οποίος παίζει έναν ομοφυλόφιλο που διαγιγνώσκεται με AIDS στη διάσημη θεατρική παράσταση που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο Λονδίνο, είπε στο κοινό πως αυτή τη περίοδο η ζωή του είναι «τόσο γκέι» που βλέπει τον εαυτό του ως «έναν γκέι άντρα, απλά χωρίς τη σωματική πράξη».

«Στο μόνο κενό που έχω ανάμεσα στις πρόβες, κάθε Κυριακή, έρχονται οχτώ φίλοι στο σπίτι και απλά βλέπουμε Ru (σ.σ. εννοεί την εκπομπή «Ru Paul's Drug Race»). Αυτή είναι η ζωή μου έξω από την παράσταση», είπε, αποθεώνοντας την εκπομπή, η οποία όπως πρόσθεσε τον βοήθησε πάρα πολύ κατά την προετοιμασία του για τον ρόλο στο «Angels in America».

Στη συνέχεια ο Garfield παραδέχτηκε πως «απ' όσο γνωρίζω, δεν είμαι γκέι άντρας», αλλά φάνηκε να είναι ανοιχτός στην πιθανότητα μιας σεξουαλικής εμπειρίας με άτομο του ίδιου φύλου, ή ακόμα και μιας σχέσης, κάποια στιγμή στο μέλλον.

«Μπορεί αργότερα στη ζωή μου να βιώσω μια αφύπνιση, η οποία είμαι σίγουρος πως θα είναι υπέροχη και θα μου δώσει τη δυνατότητα να εξερευνήσω αυτό το σημείο του κήπου, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι περιορισμένος στη δική μου περιοχή, η οποία είναι εξίσου υπέροχη», είπε ο ηθοποιός.

Ο Garfield είπε επίσης πως αρχικά ήταν αρκετά προβληματισμένος για το αν θα έπαιζε έναν ομοφυλόφιλο χαρακτήρα, αλλά σταδιακά αποφάσισε πως έπρεπε «να εμπιστευτεί το ένστικτό του πως ήταν η σωστή απόφαση». Αποκάλυψε μάλιστα πως προετοιμάστηκε για τον ρόλο με τη βοήθεια των γκέι φίλων του και πως το έργο είναι «αφιερωμένο τόσο στους φίλους μου στη γκέι κοινότητα όσο και σε αυτούς που πέθαναν κατά τη διάρκεια της επιδημίας».

Ο Garfield στηρίζει ανοιχτά την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα εδώ και χρόνια. Πέρα από τις δημόσιες δηλώσεις που είχε κάνει υπέρ του γάμου μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου, ο ηθοποιός είχε ακόμη αμφισβητήσει το γιατί ο Spider-Man, ένας χαρακτήρας που υποδύθηκε σε δύο ταινίες, δεν μπορεί να είναι γκέι.

Τον Ιανουάριο, ο Garfield φίλησε στο στόμα τον Ryan Reynolds στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, με τη φωτογραφία του φιλιού να γίνεται αυτομάτως viral. «Ήθελα απλά να δείξω στον Ryan πως τον αγαπώ, ανεξάρτητα από το αν κέρδιζε ή έχανε», είχε πει τότε ο Garfield στην εκπομπή του Stephen Colbert. Και, μετά, φίλησε και τον Colbert.