Η κόρη του Stephen Hawking απαντά: Στον μπαμπά μου μπορεί κανείς να θέσει οποιαδήποτε ερώτηση

Η κόρη του Stephen Hawking απαντά: Στον μπαμπά μου μπορεί κανείς να θέσει οποιαδήποτε ερώτηση
LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 08: Stephen Hawking and daughter Lucy Hawking attend the EE British Academy Film Awards at The Royal Opera House on February 8, 2015 in London, England. (Photo by Karwai Tang/WireImage)
LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 08: Stephen Hawking and daughter Lucy Hawking attend the EE British Academy Film Awards at The Royal Opera House on February 8, 2015 in London, England. (Photo by Karwai Tang/WireImage)
Karwai Tang via Getty Images

Είναι συγκινητικό μία κόρη να μιλά για τον μπαμπά της. Στην περίπτωση της Lucy Hawking είναι ταυτόχρονα και τρομερά ενδιαφέρον.

Πώς είναι άραγε να μεγαλώνει κανείς με μπαμπά τον σπουδαίο φυσικό, Stephen Hawkind;

Στο βίντεο το οποίο δημοσιεύει το BBC η Lucy μοιράζεται παιδικές της αναμνήσεις ενώ περιγράφει τι συνέβη όταν ένα παιδί ρώτησε τον πατέρα της τι θα συνέβαινε εάν έπεφτε σε μία μαύρη τρύπα. Η απάντησή του σπουδαίου επιστήμονα Hawking ήταν: Θα γίνεις ένα μακαρόνι.

Δείτε το βίντεο:

«Είμαι η Lucy Hawking και είμαι η κόρη του Steve Hawking. Αυτό δημιουργούσε στους ανθρώπους ταραχή. Απλώς έμειναν ακίνητοι και κοιτούσαν«.

»Ο πατέρας μου είχε μία ηλεκτρική καρέκλα την οποία συνήθιζε να οδηγεί σε όλο το Cambridge με μεγάλη ταχύτητα συνοδευόμενος από εμένα και τον αδερφό μου. Θυμάμαι ήμασταν δύο ξανθοί μπόμπιρες οι οποίοι κρατούσαν παγωτό έτρεχαν στο πλευρό του. Νομίζω αισθανόμασταν τον φόβο, τον θαυμασμό και το σοκ. Πώς αυτός ο άνθρωπος με αναπηρία κυκλοφορούσε μόνος του; Τι έκαναν αυτά τα παιδιά μαζί του; Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν τη θέα αυτού«.

»Ο μπαμπάς μου είχε πάντα πολλούς συναδέλφους επιστήμονες οι οποίοι θά έρχονταν για δείπνο σπίτι μας σχεδόν κάθε βράδυ και θα συζητούσαν αξιοσημείωτα ζητήματα από τα οποία κανένα δεν ήταν απαγορευμένο. Σαν παιδί μάλιστα μπορούσες να ρωτήσεις όποια ερώτηση ήθελες και να λάβεις απάντηση«.

»Νομίζω ήταν στα όγδοα ή ένατα γενέθλια του γιου μου όταν ένας φίλος του πλησίασε το μπαμπά μου και τον ρώτησε τι θα συνέβαινε στον εαυτό του εάν έπεφτε σε μία μαύρη τρύπα. Όλοι όσοι ήταν παρόντες έδειξαν τρομερό ενδιαφέρον και περίμεναν την απάντηση. Τότε ο πατέρας μου είπε, θα γινόσουν ένα μακαρόνι. Φυσικά όλα τα παιδιά ήταν συνεπαρμένα και κατάλαβαν πλήρως την απάντησή του ενώ οι ενήλικες προσποιήθηκαν ότι την κατάλαβαν λέγοντας ''α! ναι, ναι''«.

»Και τότε συνειδητοποίησα πως αυτή ήταν μία ωραία ιστορία (σσ για να διηγηθεί κανείς). Με λίγα λόγια τι θα έκανε εκείνος στο διάστημα; Και τότε είπα στον πατέρα μου νομίζω ότι πρέπει ναπροχωρήσουμε με την ιδέα. (σσ Ειδικότερα,) Σκέφτομαι εγώ να γράψω μία ιστορία και εσύ να εντάξεις σε αυτή τους ακριβείς ορισμούς για το διάστημα. Σαν να λέμε: ''Μία φορά και ένα καιρό ήταν ένας επιστήμονας που τον έλεγαν Stephen και είχε μία κόρη την Lucy''«.

»Άνθρωποι που έχουν ζήσει σε εμπόλεμες ζώνες και άνθρωποι που έχουν ζήσει σε ακραίες συνθήκες φαίνεται να βρίσκουν κάτι τρομερά εμψυχωτικό ως παράδειγμα για την επιμονή του και την μοναδική του ικανότητα να υπερβαίνει τον πόνο που κουβαλά και να θέλει να επικοινωνεί στο υψηλότερο δυνατό σημείο με χιούμορ με όλους τους ανθρώπους παγκοσμίως».

Δημοφιλή