Η απάντηση του Σαββόπουλου για την κομμένο «Συννεφούλα» από το μάθημα των Θρησκευτικών

Η απάντηση του Σαββόπουλου για την κομμένο «Συννεφούλα» από το μάθημα των Θρησκευτικών
Eurokinissi

Με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής,» ο Διονύσης Σαββόπουλος απαντά για την αφαίρεση της «Συννεφούλας» από τη διδακτέα ύλη του μαθήματος των Θρησκευτικών στην Α' Λυκείου έπειτα από εισήγηση του Μητροπολίτη Ύδρας, Εφραίμ. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η «Συννεφούλα» αφαιρέθηκε μαζί με άλλα δύο τραγούδια του Άσιμου και της Rihanna.

Στην ερώτηση εάν αν πιστεύει ότι η «Συννεφούλα» είναι κατάλληλη για το μάθημα των Θρησκευτικών της Α’ Λυκείου, ο κ. Σαββόπουλος αναφέρει πως ήταν 16 ετών όταν το έγραψε. Ειδικότερα, λέει: « Κάθε τραγούδι που τραγουδιέται ανελλιπώς επί πενήντα χρόνια είναι κατάλληλο για να συζητηθεί μέσα σε μία τάξη δεκαπεντάχρονων και δεκαεξάχρονων. Κι εγώ άλλωστε δεκαέξι χρονών ήμουν όταν το έγραψα. Μαθητής της τετάρτης εξατάξιου, δηλαδή της Α' Λυκείου τώρα».

Στην ερώτηση γιατί πιστευει ο ίδιος πως το έκοψε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας απαντά ότι «το είχε κοψει και η χούντα» και υπογραμμίζει πως «Θα το είδαν ως ''Σόδομα και Γόμορα'', σαν την αξέχαστη Σαπφώ Νοταρά, στην ταινία. Ακούστε σέβομαι την Εκκλησία αλλά δεν συμφωνώ πάντα με τους ιεράρχες της».

Τέλος, για το διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας, ο ίδιος απαντά πως «ένα τέτοιο διαζύγιο είναι αρκετά δύσκολο και σίγουρα πρέπει να γίνει με σεβασμό, αγάπη και λίγη αρχοντιά» διευκρινίζοντας πως «οι ιερείς έγιναν κάπως σαν δημόσιοι υπαλληλοι» ΄ταν « στις αρχές του περασμένου αιώνα η Εκκλησία χάρισε την περιουσία της στο Κράτους με αντάλλαγμα το Κράτος να πληρώνει τον μισθό των ιερέων».

Δημοφιλή