Νέα «λουκέτα» για μη έκδοση αποδείξεων σε μπαρ, εστιατόρια και ενοικιαζόμενα δωμάτια

Νέα «λουκέτα» για μη έκδοση αποδείξεων σε μπαρ, εστιατόρια και ενοικιαζόμενα δωμάτια
SOOC

Το «φοροσαφάρι» στα νησιά από τους ελεγκτές της εφορίας χτύπησε κόκκινο αφού τα λουκέτα και τα πρόστιμα που επέβαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έπεσαν βροχή σε καταστήματα αλλά και σε τουριστικά καταλύματα.

Ελεγκτές παρουσιάστηκαν ως πελάτες το βράδυ του Σαββάτου σε γεμάτο εστιατόριο στο νησί των ανέμων όπου και διαπίστωσαν πως σε 15 τραπέζια που ελέγχθηκαν δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη.

Στη Σέριφο οι ελεγκτές παρουσιάστηκαν σαν «ζευγαράκι» που πήγε να πιει το ποτό του σε γνωστό μπαρ - εστιατόριο . Και εκεί διαπιστώθηκαν τα ίδια.

Φούρνος στη Νάξο, όπου οι ελεγκτές εμφανίστηκαν σαν τουρίστες, δεν έκοβε αποδείξεις για την πώληση των προϊόντων του.

Σε μπαρ στο Πόρτο Χέλι δεν είχαν εκδοθεί 60 αποδείξεις και για τον λόγο αυτόν επιβλήθηκε κλείσιμο του καταστήματος για 48 ώρες.

Επίσης για 48 ώρες κλείνει και ταβέρνα στη Χώρα της Ίου που δεν είχε εκδόσει 13 αποδείξεις.

Εκτός από την εστίαση «βαριές καμπάνες» για αποδείξεις έριξαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ και σε εταιρίες με ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Μύκονο και άλλα νησιά.

Συγκεκριμένα στη Μύκονο εντοπίστηκαν 38 περιπτώσεις ενοικιαζόμενων δωματίων που δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις και στη Νάξο 120 περιπτώσεις.

Το πρόστιμο για κάθε περίπτωση παράβασης υπολογίζεται από 1000 έως 2.500 ευρώ συν το πρόστιμο μη έκδοσης αποδείξεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότιστόχος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι έως το τέλος Απριλίου να έχουν γίνει τουλάχιστον 14.500 έλεγχοι στο πλαίσιο του ελεγκτικού προγράμματος «Αιγαίο – Αργοσαρωνικός». Σε αυτούς τους ελέγχους οι εφοριακοί θα πρέπει να παρατηρούν εάν υπάρχουν αποδείξεις σε όλα τα τραπέζια του καταστήματος. Ο έλεγχος όμως δεν θα σταματά εκεί καθώς θα μπορούν να ρωτάνε πελάτες που κάθονται ή βγαίνουν από εστιατόρια, μπαρ και τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και να ζητάνε και να παίρνουν μαζί τους και τις ταμειακές ή τα POS μηχανήματα για «περαιτέρω έρευνα». Στόχος είναι να εντοπιστούν και ταμειακές μηχανές με πειραγμένα λογισμικά που «σβήνουν» λίγο πριν κλείσει το μαγαζί τις εισπράξεις της ημέρας.

Δημοφιλή