Τελικά δεν είμαστε τόσο ξεχωριστοί: Ένας χάρτης δείχνει πόσο συνηθισμένα είναι τα γενέθλιά μας

Τελικά δεν είμαστε τόσο ξεχωριστοί: Ένας χάρτης δείχνει πόσο συνηθισμένα είναι τα γενέθλιά μας

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας με ιδιαίτερους τρόπους -ένα μεγάλο πάρτυ, ένα ταξίδι, κάτι που θα μείνει πραγματικά αξέχαστο στους καλεσμένους. Είναι, άλλωστε, μια ξεχωριστή μέρα στη ζωή μας.

Είναι, όμως;

Ίσως όχι και τόσο, τελικά, καθώς μια παλιότερη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, σε συνδυασμό με μια έρευνα του 2013 από το Massachusetts Institute of Technology, φαίνεται να υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο.

Πιο συγκεκριμένα, αν έχετε γεννηθεί τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ανήκετε στους ανθρώπους με τις πιο συνηθισμένες ημερομηνίες γενεθλίων παγκοσμίως.

Ο Σεπτέμβριος υπολογίστηκε πως είναι ο μήνας με τις περισσότερες γεννήσεις, ενώ αν γεννηθήκατε στις 9 Σεπτεμβρίου τότε, συγχαρητήρια, έχετε τα πιο συνηθισμένα γενέθλια του έτους.

Από την άλλη, αν έχετε γενέθλια στις 25 Δεκεμβρίου ανήκετε στους ανθρώπους με τη σπανιότερη ημερομηνία γέννησης -μάλλον γιατί λίγα ζευγάρια (από όσα προσπαθούν να προγραμματίσουν τη σύλληψη, δηλαδή) θέλουν να τρέχουν στο μαιευτήριο ανήμερα των Χριστουγέννων.

Σε αυτόν το χάρτη μπορείτε να δείτε αναλυτικά πόσο συνηθισμένα (ή όχι) είναι τα γενέθλιά σας.

Η έρευνα του Χάρβαρντ έδειξε επίσης πως η 1η Ιανουαρίου είναι επίσης μια σπάνια ημερομηνία γενεθλίων, υποθέτουμε για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Σε γενικές γραμμές φαίνεται πως οι περισσότερες συλλήψεις γίνονται τον χειμώνα, καθώς οι τοκετοί που πραγματοποιούνται το καλοκαίρι και το φθινόπωρο είναι περισσότεροι συγκριτικά με τις άλλες δύο εποχές.

Εξίσου λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως ο κόσμος έχει περισσότερη διάθεση να «έρθει σε επαφή» με το σύντροφό του όταν η θερμοκρασία πέφτει και το πουπουλένιο πάπλωμα καλύπτει απαλά το σώμα, παρά όταν ο υδράργυρος φτάνει στο 43.