Στον εισαγγελέα ο 85χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 58χρονο γιο του. Δεν έχει καταλάβει τι έκανε

Στον εισαγγελέα ο 85χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 58χρονο γιο του. Δεν έχει καταλάβει τι έκανε
Eurokinissi/Photo αρχείου

Προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή, μέσω του συνηγόρου του, ο 85χρονος από την Παλαιόχωρα, που το βράδυ του Σαββάτου πυροβόλησε και σκότωσε τον 58χρονο γιο του στην περιοχή Άγιοι Θεόδωροι.

Ο 85χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας, καθώς και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος άνδρας βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης, δεν δείχνει να έχει συνειδητοποιήσει την πράξη του, ενώ οι δικαστικοί λειτουργοί ζήτησαν να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση.

Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου όταν ο 58χρονος επισκέφθηκε τον πατέρα του στο σπίτι, όπου διέμενε μόνος στους Αγίους Θεοδώρους. Το θύμα χτύπησε την πόρτα του σπιτιού χωρίς να λάβει απάντηση και όταν προσπάθησε να μπει μέσα από το παράθυρο δέχτηκε τα πυρά από τον πατέρα του, που τον πέρασε για κλέφτη.

Ακολούθως, ο δράστης «ταμπουρώθηκε» μέσα στο σπίτι και πυροβολούσε ανά διαστήματα. Τελικά, τα ξημερώματα της Κυριακής, αστυνομικοί κατάφεραβν να μπουν στο σπίτι και να τον συλλάβουν. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, τραυματίσθηκε ελαφρά αστυνομικός. Στο σπίτι του άνδρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε όπλα.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κρήτης, ο θάνατος του 58χρονου ήταν ακαριαίος. Έφερε τραύμα στη θωρακική χώρα που προκλήθηκε από κυνηγετικό όπλο και από απόσταση 2,5 - 3 μέτρων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή