Ένας barista φτιάχνει στο αφρόγαλα του καφέ σας τις πιο εντυπωσιακές αναπαραστάσεις έργων τέχνης ζωγραφικής

Ένας barista φτιάχνει στο αφρόγαλα του καφέ σας από πίνακες του Βαν Γκονγκ μέχρι τον Μικρό Πρίγκιπα και τον Τζόνι Ντεπ

Εάν η εντυπωσιάζεστε όταν έρχεται ο καπουτσίνο που παραγγείλατε επειδή πάνω στο αφρόγαλα σας έχουν σχεδιάσει μια χαμογελαστή φατσούλα ή ένα φύλλο τότε θα μείνετε έκπληκτοι εάν μπορούσατε να παραγγείλετε τον καφέ σας στον «cream artist» Lee Kang bin στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Γιατί ο συγκεκριμένος barista έχει πάει το cream art σε άλλα επίπεδα αφού στο αφρόγαλα του καφέ φτιάχει πιστές αναπαραστάσεις διάσημων έργων ζωγραφικής όπως την «Έναστρη Νύχτα» του Van Gogh, την «Κραυγή» του Μουνκ, τις μπαλαρίνες του Daga κα. Ο Lee Kang bin χρησιμοποιεί την κρέμα ή το αφρόγαλα και τα χρώματα που έχουν τα τρόφιμα.

Κάθε δημιουργία του, απαιτεί περί τα 15 λεπτά ενώ οι καφέδες πωλούνται έναντι 7,6 ευρώ στο Cafe C.Through στη Σεούλ.

Εκτός από τις αναπαραστάσεις σπουδαίων έργων ζωγραφικής ο barista έχει επίσης αδυναμία σε ήρωες του Disney όπως το ελαφάκι Βabmi, την Χιονάτη ενώ έχει φτιάξει και μια εικόνα του Μικρού Πρίγκιπα αλλά και πορτρέτα του Leonardo DiCaprio και του Johnny Depp.

Τα κατορθώματα του Lee Kang bin έχουν φυσικά αυξήσει τον αριθμό των πελατών του cafe ενώ και οι ακόλουθοι του καλλιτέχνη barista στο Instagram πολλαπλασιάζονται αφού ακόμη και εάν δεν μπορούμε να επισκεφθούμε το Cafe C.Trrough θέλουμε τουλάχιστον να δούμε τις δημιουργίες του και φυσικά να δούμε πως φτιάχνει αυτά τα έργα. Πολλοί δε είναι αυτοί που τους ζητούν να τους φτιάξει και έναν...καφέ με την αναπαράσταση κάποιου αγαπημένου τους έργου ζωγραφικής.

Το ερώτημα βέβαια είναι: όταν έρθει ο καφές και αντικρίσουμε αυτά τα μικρά έργα τέχνης, πώς θα το πάρουμε απόφαση να πιούμε τον καφέ μας, αφού κάθε ρουφιξιά θα τα καταστρέφει λίγο-λιγό;

잊지않고 기도하기🎗

A post shared by 이강빈 (@leekangbin91) on