Η απίστευτη περιπέτεια ενός αδέσποτου σκύλου από την Ελλάδα που αναζητούσε μια καλύτερη ζωή στον Καναδά

Η απίστευτη περιπέτεια ενός αδέσποτου σκύλου από την Ελλάδα που αναζητούσε μια καλύτερη ζωή στον Καναδά
Facebook

Αδέσποτος σκύλος που μεταφέρθηκε από την Ελλάδα στον Καναδά χάθηκε στο αεροδρόμιο του Τορόντο, καταγγέλλουν Ελληνοκαναδοί εθελοντές. Σύμφωνα με ανακοίνωση της φιλοζωικής οργάνωσης «Stray Paws from Greece, Toronto Dog Rescue», ο σκύλος χάθηκε από αμέλεια των εργαζομένων του αεροδρομίου που άφησαν τα σκυλιά ελεύθερα σε χώρο στάθμευσης. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το αδέσποτο εντοπίστηκε, με την είδηση να έχει ήδη κάνει τον γύρο του Καναδά.

Η Έμιλι ζυγίζει μόλις έξιά κιλά, είναι τριών ετών και είχε πρόσφατα γεννήσει. Εθελοντές της Ελληνοκαναδικής οργάνωσης την είχαν εντοπίσει στην Ελλάδα και αμέσως την περιέθαλψαν, ενώ άρχισαν να αναζητούν ανθρώπους που θα ήθελαν να την φροντίσουν. Σύντομα, μια οικογένεια από τον Καναδά θέλησε να την υιοθετήσει και η οργάνωση ξεκίνησε την διαδικασία μεταφοράς της, μαζί με άλλα σκυλιά που είχαν βρει στέγη στην άλλη πλευρά του ωκεανού.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, η Έμιλι χάθηκε στο αεροδρόμιο του Τορόντο και η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στους φιλόζωους σε Ελλάδα και Καναδά. Σύμφωνα με την «Stray Paws from Greece», εργαζόμενοι του αεροδρομίου είχαν αρχικά αρνηθεί στους εθελοντές να παραλάβουν τους σκύλους, για άγνωστους λόγους. Για να μην μείνουν τα σκυλιά για πολλή ώρα μέσα στα κλουβιά τους, οι εργαζόμενοι τα άφησαν ελεύθερα σε έναν χώρο στάθμευσης, ο οποίος δεν είχε όμως περίφραξη, με αποτέλεσμα η Έμιλι να αρχίσει να τρέχει προς τον αυτοκινητόδρομο.

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση της Ιδρύτριας της Οργάνωσης, Τασούλα Σόμερς, η οποία κατήγγειλε ότι οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου δεν προσπάθησαν να σταματήσουν τον σκύλο, ούτε έκαναν έρευνες για τον εντοπισμό του. Ο σκύλος τελικά εντοπίστηκε χάρη στις προσπάθειες των εθελοντών.

Δημοφιλή