ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/07/2017 14:25 EEST | Updated 12/07/2017 14:26 EEST

Δύο νέες πυρκαγιές σε Μεσσηνία και Ζάκυνθο

EUROKINISSI

Με δύο νέες πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα, Τετάρτη, παλεύουν οι άνδρες της πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά στη Μεσσηνία ξέσπασε στις 14.10 στην περιοχή Εξωχώρι και καίει δασική έκταση. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η περιοχή είναι δύσβατη αλλά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 5 πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη Καναντέρ, πέντε Πεζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Στη Ζάκυνθο, που χθες είχαν να αντιμετωπίσουν δύο πυρκαγιές, οι οποίες σήμερα είναι σε καλή κατάσταση, ξέσπασε μια ακόμη στις 16.20, στην περιοχή του Ναυαγίου. Στο σημείο επιχειρούν για την ώρα 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, δύο Πεζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 49 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο. Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αναφωνήτρια Ζακύνθου είναι σε ύφεση και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον πλήρη έλεγχο της.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ορθονιές Ζακύνθου είναι σε καλή κατάσταση. Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες καθώς η μεγάλη θερμοκρασία δυσχέραινε το έργο τους.
  • Στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα Κέρκυρας, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε είναι σε ύφεση, ενώ στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Κουμαριές Ξυλοκάστρου έχει οριοθετηθεί και στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της.

Sponsored Post