Luxury Hire: Μια υπηρεσία «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα σας

Luxury Hire: Μια υπηρεσία «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα σας

Άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο των μισθώσεων πολυτελών οχημάτων η υπηρεσία Luxury Hire της Kosmocar, με μοντέλα Bentley και Audi.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Μπαλή

Η επίσκεψή μας στις νέες εγκαταστάσεις της Bentley στο Ψυχικό, δεν ήταν τυχαία επιλογή. Είχαμε πληροφορηθεί ότι λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό και μάλιστα με θαυμαστή επιτυχία, η νέα υπηρεσία Luxury Hire, της εισαγωγικής εταιρείας Kosmocar που από το 2006 ανέλαβε την αντιπροσώπευση της μάρκας. Η νέα υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει και μπορεί, να νοικιάσει μια Bentley ή ένα από τα κορυφαία μοντέλα της Audi, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Συναντήσαμε λοιπόν τον Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing για την Audi και Bentley στην Ελλάδα και υπεύθυνο για την υπηρεσία Luxury Hire κύριο Νικόλα Μπέρναρντ, με τον οποίο συζητήσαμε για τη λειτουργικότητα των νέων εγκαταστάσεων, τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα υπηρεσία καθώς και λεπτομέρειες που αφορούν μέχρι και την παραλαβή του κάθε αυτοκινήτου.

Αφού απολαύσαμε έναν μυρωδάτο καφέ στο σαλόνι από δέρμα Bentley, φτιαγμένο στην Ιταλία, ξεκινήσαμε τη συζήτησή μας.

Βρισκόμαστε σε νέο χώρο, στο Ψυχικό. Γιατί επιλέξατε να στεγάσετε εδώ την Bentley;

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο για έκθεση αυτοκινήτων, θέλαμε να βρούμε έναν χώρο που να παρέχει πρώτα απ’ όλα ιδιωτικότητα, καθώς οι πελάτες της Bentley δεν επιθυμούν την έκθεσή τους σε αδιάκριτα μάτια όταν επιλέγουν αυτοκίνητο. Το ίδιο ισχύει με τους πελάτες της Luxury Hire. Ο χώρος αυτός προσφέρει αυτό που λέμε privacy, ο πελάτης μπορεί να έρθει, να παρκάρει το αυτοκίνητό του στο εσωτερικό, υπόγειο γκαράζ, και να φύγει με το αυτοκίνητο που επέλεξε να νοικιάσει, με μια εμπειρία που είναι απολύτως προσωπική και premium. Ας πούμε λοιπόν ότι ο χώρος αυτός μοιάζει περισσότερο με κοσμηματοπωλείο και λιγότερο με έκθεση.

Η Bentley εκτός από χειροποίητη, αποτελεί πλέον και ένα χειροπιαστό όνειρο. Αυτό το κάνει η υπηρεσία Kosmocar Luxury Hire. Έτσι δεν είναι;

Για να είμαστε ρεαλιστές, δεν θα χρησιμοποιούσα τον όρο χειροπιαστό. Τα μηνιαία κόστη του να νοικιάσει κανείς μια Bentley είναι πολύ υψηλά. Το κάνει όμως σίγουρα πιο προσιτό ως σκέψη και επιλογή, και θα σας εξηγήσω γιατί: Οι πελάτες μας συνήθως προτιμούν ένα μηνιαίο κόστος μίσθωσης παρά την αγορά ενός τόσο ακριβού αυτοκινήτου, ώστε να αποφύγουν την μακροχρόνια δέσμευση, να μπορούν να αλλάζουν αυτοκίνητο χειμώνα-καλοκαίρι ή ανάλογα με τις ανάγκες τους, και να μην συνδέονται με σχέση ιδιοκτησίας με το αυτοκίνητό τους.

Ποια μοντέλα είναι διαθέσιμα, διότι μάθαμε ότι εδώ μπορεί κάποιος να νοικιάσει και κορυφαία μοντέλα της Audi…

Ναι, πράγματι. Στην Luxury Hire κάποιος μπορεί να μισθώσει όλα τα μοντέλα της Bentley, αλλά και τα κορυφαία μοντέλα της Audi, όπως Q7, A8, A7, Q5, A5 Cabrio ή το αυτοκίνητο υπερ-επιδόσεων R8.

Ποια προγράμματα έχετε δημιουργήσει; Υπάρχουν κάποια «κομμένα και ραμμένα στα μέτρα» του πελάτη;

Στην πραγματικότητα κάθε πελάτης παίρνει μια υπηρεσία custom, δηλαδή «κομμένη και ραμμένη στα μέτρα» του. Μπορεί να επιθυμεί ένα τετρακίνητο Q7 για τους χειμερινούς μήνες και ένα Bentley Continental Convertible για τους καλοκαιρινούς, σε μία ενιαία σύμβαση μίσθωσης. Μπορεί να θέλει να μισθώσει ένα αυτοκίνητο που έχει παραγγείλει ο ίδιος όπως ακριβώς το επιθυμεί. Μπορεί να θέλει παράδοση κατ’ οίκον. Η υπηρεσία μας έχει ακριβώς αυτή τη λογική, ότι δίνουμε στον πελάτη μας ακριβώς αυτό που του ταιριάζει. Σαν να ράβεις ένα ακριβό κοστούμι στα μέτρα σου.

Μπορείτε να μας μιλήσετε λίγο για τη διαδικασία ενοικίασης. Τι χρειάζεται;

Για να προχωρήσει μια ενοικίαση χρειάζεται ο πελάτης να είναι πάνω από 25 ετών. Χρειάζεται να έχει 2 πιστωτικές κάρτες ή στις μακροχρόνιες μισθώσεις κάποια μισθώματα ως εγγύηση. Κατά τα άλλα είναι μια πολύ απλή διαδικασία: Τηλεφωνικά ή από το www.luxuryhire.gr κλείνει το αυτοκίνητο που επιθυμεί και εμείς ερχόμαστε σε επικοινωνία μαζί του για τον τρόπο και τόπο παράδοσης.

Τι είναι αυτό που κάνει την υπηρεσία Kosmocar Luxury Hire να ξεχωρίζει; Μήπως είναι και το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να νοικιάσει κατά παραγγελία, δηλαδή ένα αυτοκίνητο που μπορεί να κατασκευαστεί ειδικά γι αυτόν;

Ακριβώς! Δεν νομίζω ότι στην Ελλάδα υπάρχει αυτή τη στιγμή εταιρεία που να παρέχει αυτού του είδους την υπηρεσία. Ειδικά σε ό,τι αφορά την Bentley, μπορεί ο πελάτης να έρθει στον χώρο μας στο Ψυχικό, και μαζί να φτιάξουμε το αυτοκίνητο που θα νοικιάσει όπως το επιθυμεί. Το οποίο σημαίνει ότι επιλέγει και την τελευταία λεπτομέρεια. Την κλωστή στις ραφές ή το χρώμα στις ζώνες ασφαλείας. Βλέπετε η Bentley παραμένει ακόμα και σήμερα πιστή στην έννοια του χειροποίητου. Ο πελάτης μπορεί ακόμα να επισκεφτεί το εργοστάσιο και να δει το αυτοκίνητό του καθώς φτιάχνεται, με τους τεχνίτες του ξύλου ή των δερμάτων και όλη την επεξεργασία που ακολουθεί.

Υπήρξε απαίτηση πελάτη που δεν ανταποκριθήκατε;

Εντός λογικών πλαισίων προσπαθούμε να ικανοποιούμε κάθε αυτοκινητιστικό όνειρο!

Η διακριτικότητα στην ενοικίαση, είναι στοιχείο που χαρακτηρίζει την υπηρεσία Luxury Hire;

Απολύτως. Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει ακόμα και χωρίς ο πελάτης να φύγει από τον χώρο του. Αν και, για να σας είμαι ειλικρινής, προσωπικά χαίρομαι όταν οι πελάτες μας επισκέπτονται εδώ, καθώς εδώ μπορούν πραγματικά να έρθουν σε επαφή με τα αυτοκινητιστικά διαμάντια που κοσμούν τον χώρο που βρισκόμαστε.

Φωτογραφίες: Φώτης Πλέγας