ΔΙΕΘΝΕΣ
13/07/2017 08:18 EEST | Updated 13/07/2017 08:19 EEST

Ποινές κάθειρξης 11-20 ετών στους 5 κατηγορούμενους για τον φόνο του Μπόρις Νέμτσοφ

VASILY MAXIMOV via Getty Images
Zaur Dadayev, one of five men convicted of organising and carrying out the contract killing of opposition leader Boris Nemtsov, reacts during the sentencing at the Moscow District Military Court on July 13, 2017. / AFP PHOTO / Vasily MAXIMOV (Photo credit should read VASILY MAXIMOV/AFP/Getty Images)

Οι πέντε κατηγορούμενοι για τον φόνο του Ρώσου αντιπολιτευόμενου πολιτικού Μπόρις Νέμτσοφ, τον Φεβρουάριο του 2015, καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 11 έως 20 ετών από δικαστήριο της Μόσχας έπειτα από μια δίκη στην οποία δεν βρέθηκε ο εντολέας των δολοφόνων.

Ο άνδρας που πυροβόλησε τον Μπόρις Νέμτσοφ, ο Ζαούρ Νταντάγεφ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών ενώ στους τέσσερις συγκατηγορουμένους του, άπαντες καταγόμενους από τις μουσουλμανικές δημοκρατίες της Τσετσενίας και της Ινγκουσετίας, επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 11 έως 19 ετών.

Τον περασμένο μήνα το ίδιο δικαστήριο είχε κρίνει ενόχους τους πέντε για τον φόνο του Νεμτσόφ, αλλά σύμμαχοι του δολοφονημένου πολιτικού υποστηρίζουν πως υπήρξε συγκάλυψη στη διάρκεια της έρευνας και πως αυτοί που έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία του δεν έχουν συλληφθεί.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post