Κωδικός...ΝΔ: Ο οδικός χάρτης του Κυριάκου Μητσοτάκη για το κόμμα

Κωδικός... ΝΔ: Ο οδικός χάρτης του Κυριάκου Μητσοτάκη για το κόμμα
Sooc

Με τη διενέργεια ενός Συνεδρίου θέσεων πριν το τέλος του χρόνου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα των προθέσεων του για την εκλογική ετοιμότητα της ΝΔ.

Απευθυνόμενος στα μέλη της γαλάζιας Πολιτικής Επιτροπής και με επωδό τη φράση «δεν μας νοιάζει από πού προέρχεστε, μας αρκεί ότι θέλετε να πάμε την Ελλάδα μπροστά», ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε καταρχήν στο προσκλητήριο και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις - έξω από τις πόρτες των γραφείων της ΝΔ - τονίζοντας με νόημα ότι «όταν ανοίγω τις πόρτες του κόμματος, κανείς δεν μπορεί να τις κλείσει».

Μήνυμα δεύτερο! Όλοι να σηκώσουν τα μανίκια και να απευθυνθούν στον κόσμο, να μιλήσουν με τους πολίτες και να παρουσιάσουν σε όλη την επικράτεια το σχέδιο της ΝΔ.

Στην πραγματικότητα ο Κ.Μητσοτάκης έδωσε και επίθεση ως το σύνθημα για προεκλογική ετοιμότητα, στρατηγική που θα κορυφωθεί με την εμφάνιση και ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ.

Επόμενος στόχος η προγραμματική και στελεχιακή ανανέωση. Ειδικά για τον στόχο της ανανέωσης ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι είναι όρος πολιτικής ανασύνταξης του κόμματος, που ξεκινά από τη σύνθεση στα όργανα και φτάνει μέχρι και το μητρώο μελών.

Μάλιστα, ο Κ.Μητσοτάκης έγινε ακόμα πιο σαφής επιμένοντας στην ανάγκη παρουσίας και ανέλιξης νέων προσώπων, δείχνοντας εμμέσως - στα παλαιότερα στελέχη - και την απόφαση ανανέωσης των γαλάζιων ψηφοδελτίων.

«Τιμώ όλα τα παλιότερα στελέχη, αλλά η ανανέωση είναι όρος πολιτικής ανασύνταξης του κόμματός μας. Η ανανέωση θα συνεχιστεί. Δε θα κάνω πίσω» ήταν η αναφορά του Προέδρου της ΝΔ και μάλιστα σε πρώτο ενικό πρόσωπο.

Παίρνοντας τη σκυτάλη ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης έθεσε τον αμέσως επόμενου στόχο που ακούει στο όνομα «αυτοδιοικητικές εκλογές», βάζοντας τον πήχη ψηλά και μιλώντας για νίκη της ΝΔ σε κάθε δήμο και περιφέρεια και προειδοποιώντας ότι δεν θα επιτραπούν από κανέναν μικροκομματικές μεθοδεύσεις που οδηγούν σε ήττες, τοπικές διενέξεις και συγκρούσεις.

Δημοφιλή