18χρονη δεν αντέχει την πίεση και αυτοκτονεί όταν ο άνδρας της αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των εξετάσεων παρθενίας

18χρονη αυτοκτόνησε όταν ο άνδρας της αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των εξετάσεων παρθενίας
Rajabbi Khurshed family courtesy

Η Ρατζαμπί Κουσέντ ήταν 18 ετών όταν αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της. Και ήταν οι νόμοι, τα έθιμα και κοινωνική πίεση που ασκείται στη χώρας της το Τατζικιστάν σε νεαρές κοπέλες ο λόγος που εκείνη προτίμησε τον θάνατο από τη ζωή.

Η 18χρονη είχε αποφασιστεί από την οικογένειά της να παντρευτεί τον 40χρονο Ζαφάρ Πιρόβ και βάσει νόμου έπρεπε να υποβληθεί σε εξέταση προκειμένου να πιστοποιηθεί πως είναι ακόμη παρθένα. Ο σύζυγός της όμως, αμφισβήτησε τελικά το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης και απαίτησε η 18χρονη να υποβληθεί σε δύο ακόμη ανάλογες εξετάσεις. Αρνήθηκε όμως να δεχθεί και τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων και ανακοίνωσε πως θα παντρευτεί άλλη γυναίκα.

Λίγες ημέρες μετά-και μόλις 40 ημέρες αφού είχε αποφασιστεί ο γάμος της με τον 40χρονο και είχε υποβληθεί στις εξετάσεις- αποφάσισε να αυτοκτονήσει.

Οι γονείς της κοπέλας μιλώντας στο Radio Free Europe, αποκάλυψαν πως η κόρη τους λίγο πριν ξεψυχήσει τους είπε πως δεν άντεχε την πίεση που δεχόταν από τον σύζυγός της. «Δεν αντέχω άλλο» ήταν τα λόγια της κοπέλας. Σύμφωνα με τη μητέρα της μάλιστα, Φαζιλα Μιρζοεβα, η κόρη της ήταν «θύμα συκοφαντίας και βίας».

Ο Πιροβ τώρα κατηγορείται πως οδήγησε την 18χρονη στην αυτοκτονία ενώ ο ίδιος υποστήριξε στο RFE/RL: «Η γυναίκα μου υπέγραψε πως μου επιτρέπει να πάρω δεύτερη σύζυγο επειδή δεν ήταν παρθένα όταν παντρευτήκαμε».

Σημειώνεται πως η εξέταση παρθενίας στη χώρα αν και διαδεδομένη από παλαιότερα έγινε υποχρεωτική δια νόμου από το 2015 και για άνδρες και για γυναίκες που πρόκειται να παντρευτούν.

Δημοφιλή