Βίντεο: Το υποβρύχιο «Παπανικολής» στη Σούδα

Βίντεο: Το υποβρύχιο «Παπανικολής» στη Σούδα
Eurokinissi

Την εμφάνισή του στον κόλπο της Σούδας έκανε την Πέμπτη το υποβρύχιο «Παπανικολής» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού- ένα από τα πιο σύγχρονα υποβρύχιο του στόλου, το οποίο, σύμφωνα με το Flashnews.gr, κατέπλευσε στον Ναύσταθμο Κρήτης για έλεγχο όλων των ηλεκτρονικών του συστημάτων.

Πρόκειται για το πρώτο υποβρύχιο κλάσης 214 το οποίο ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία της HDW στο Κίελο της Γερμανίας, και καθελκύστηκε την 22 Απριλίου 2004. Η ύψωση της ελληνικής σημαίας έγινε την 2 Νοεμβρίου 2010 στο Κίελο της Γερμανίας και στις 21 Δεκεμβρίου 2010 κατέπλευσε στην Ελλάδα, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και εντάχθηκε στη δύναμη των υποβρυχίων.

Σημειώνεται πως ο «Παπανικολής» βρίσκεται στην Κρήτη ενώ στην κυπριακή ΑΟΖ έχει καταφθάσει το πλωτό γεωτρύπανο West Capella (ENI-TOTAL), για έρευνες για υδρογονάνθρακες. Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση και τις απειλές της Τουρκίας, η οποία έχει αποστείλει στην περιοχή δύο φρεγάτες και ένα υποβρύχιο, καθώς και το σκάφος ερευνών «Barbaros»- κρατώντας ωστόσο αποστάσεις, καθώς στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολεμικά πλοία των ναυτικών δυνάμεων και άλλων χωρών, περιλαμβανομένων δύο γαλλικών σκαφών.

Δημοφιλή