«Ζήτησα από την Παναγία να με βοηθήσει, την είδα ολοζώντανη» λέει η επιζήσασα του μοιραίου ελικοπτέρου Huey, Β. Πλεξίδα

«Ζήτησα από την Παναγία να με βοηθήσει, την είδα ολοζώντανη» λέει η επιζήσασα του μοιραίου ελικοπτέρου Huey, Β. Πλεξίδα
Facebook

«Με το που αντιλήφθηκα το πρώτο χτύπημα ασυναίσθητα έκανα τον σταυρό μου και ζήτησα από την Παναγία να με βοηθήσει. Κατευθείαν κατέβηκε και την είδα ολοζώντανη, με ξερίζωσε με το πάτωμα και το κάθισμα μαζί, την ένιωσα την εξύψωση προς τα πάνω και με τοποθέτησε τέρμα πίσω αριστερά από το ελικόπτερο, με μισογυρισμένη την πλάτη για να μην θυμάμαι καμία εικόνα» είπε η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, η μόνη επιζήσασα από τη συντριβή του μοιραίου ελικοπτέρου Huey τον Απρίλιο, σε λειτουργία στην Παναγία Ακρωτηριανή στη Σέριφo- όπου είχε κάνει τάμα.

Στη λειτουργία, που πραγματοποίησε η οικογένειά της, παρέστη και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος παραδίδοντας στην ηγουμένη αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά είπε πως «εκ μέρους του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού αλλά και όλων των αξιωματικών, των υπαξιωματικών, των στρατιωτών μας και ολόκληρου του ελληνικού λαού να σας ευχαριστήσουμε για τη σημερινή δυνατότητα που μας δώσατε να ευχαριστήσουμε την Παναγία για το θαύμα που έγινε».

«Η εικόνα είναι η Παναγία του Πόντου, η Παναγία Σουμελά. Πόντος, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος είναι ένας και ενιαίος χώρος που τον προστατεύει η Παναγία. Όπως πήρε στην αγκαλιά της την Βασιλική και την κατέβασε από το ελικόπτερο» πρόσθεσε.

Δημοφιλή