Καλλινικίδης: «Ο Aντετοκούνμπο να γίνει η φωνή μας»

Καλλινικίδης: «Ο Aντετοκούνμπο να γίνει η φωνή μας»
Contra

Για την πρωτοβουλία του αθλητικού κόσμου να μαζέψει υπογραφές στήριξης στο πρόσωπο της Ηριάννας μίλησε ο εν ενεργεία μπασκετμπολίστας Αβραάμ Καλλινικίδης.

Ο πρώην άσος μεταξύ άλλων και της ΑΕΚ, τόνισε πως οι αθλητές δεν θα πρέπει να παραμένουν σιωπηλοί όταν βλέπουν αδικίες να συμβαίνουν γύρω τους, ενώ αναφέρθηκε και στη "δύναμη" που έχει η φωνή του Γιάννη Αντετοκούνμπο προκειμένου να περάσει μηνύματα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο Γιώργος Μπαντής. Θεώρησα υποχρέωσή μου να βάλω κι εγώ την υπογραφή μου γιατί πραγματικά μου φάνηκε μεγάλη αδικία. Πρέπει να ενώσουμε τη φωνή μας οι αθλητές για να ακουστούμε μακρύτερα. Με ανεπαρκή στοιχεία και επιεικώς ελλιπή δεν γίνεται να καταδικάζεις έναν άνθρωπο. Όσοι το παρακολουθούμε γνωρίζουμε πως κάτι δεν έχει γίνει σωστά. Βλέποντας και το πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη στη χώρα μας, υπάρχουν αμφιβολίες.

Είναι καλό να μην είμαστε αποκομμένοι, να μπαίνουμε μπροστά σε τέτοια πράγματα που φαίνεται πως είναι άδικα. Με λυπεί το γεγονός πως είναι μόνο 46 οι υπογραφές. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία τώρα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να συστρατευτούμε πίσω του και να ακουστούν πράγματα. Είναι ένα παιδί που έχει νιώσει την αδικία και πίσω από τη φωνή του μπορούμε να μιλήσουμε.

Δεν ξέρω γιατί παλαιότερα δεν έκαναν τέτοιες ενέργειες οι αθλητές. Δεν ξέρω αν ήταν τα χρήματα ή οι συνθήκες που δεν ήθελαν να διαταράξουν. Ζούμε σε μια κοινωνία που περνάει δύσκολα. Δεν γίνεται να είμαστε αδιάφοροι. Αποτελούμε κι εμείς οι αθλητές μέρος της. Οι περισσότεροι είναι της νοοτροπίας, εμείς είμαστε αθλητές, μόνο παίζουμε. Όχι αυτό είναι κακό και άτοπο. Όταν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένη κοινωνία δεν γίνεται να κλείνουμε τα μάτια όταν βλέπουμε να συμβαίνει κάτι άδικο.

Θέλω να πάω με το αμερικάνικο μοντέλο που δεν διστάζουν οι αθλητές να τα βάζουμε το οτιδήποτε. Θα πρέπει να στέλνουμε κοινωνικά μηνύματα. Δεν είμαστε συνταγματολόγοι αλλά ο καθένας αναγνωρίζει ότι στη χώρα μας οι νόμοι έχουν παράθυρα, μπαλκόνια, δημιουργούνται κατά παραγγελία. Δεν γίνεται να μην έχεις αμφιβολίες.

Δεν έχουμε σκεφτεί τι θα κάνουμε σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η αποφυλάκιση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Είμαστε αισιόδοξοι.

Μου κάνει πραγματικά εντύπωση το πόσο εύκολα μπορούν να στερήσουν από έναν άνθρωπο το υπέρτατο αγαθό, την ελευθερία του. Χωρίς καν να μπουν σε μια διαδικασία να ψάξουν τι υπάρχει και τι όχι. Έχω δει κι άλλες περιπτώσεις στη χώρα μας για το πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη και με έκανε έξω φρενών. Μιλάμε για μια κοπέλα που θέλουν να βάλουν 13 χρόνια στη φυλακή και που δεν υπάρχει κατηγορία που να ευσταθεί εναντίον της. Είναι μια περίεργη υπόθεση. Να μην αναφερθώ και στον Τάσο Θεοφίλου που ευτυχώς τώρα είναι έξω, αλλά πέρασε και πέντε χρόνια στη φυλακή ως αθώος γιατί έπρεπε να κατηγορηθεί για κάτι. Θα πρέπει να μιλήσουμε για αν μη συνεχιστεί αυτό".

ΠΗΓΗ: CONTRA

Δημοφιλή