Στην Καλαμάτα και όχι στο Λαύριο μεταφέρθηκαν οι 104 μετανάστες και πρόσφυγες που εντοπίστηκαν σε σκάφος στη Μεθώνη

Στην Καλαμάτα και όχι στο Λαύριο μεταφέρθηκαν οι 104 μετανάστες και πρόσφυγες που εντοπίστηκαν σε σκάφος στη Μεθώνη
Eurokinissi

Στο λιμάνι της Καλαμάτας και όχι του Λαυρίου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, μεταφέρθηκαν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με το φορτηγό πλοίο «sea champion», οι 104 μετανάστες και πρόσφυγες, που εντοπίστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου σε ακυβέρνητο σκάφος 54 ναυτικά μίλια δυτικά νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζας κοντά στη Μεθώνη.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ο σχεδιασμός για τη μεταφορά τους στο λιμάνι της Καλαμάτας άλλαξε μετά από νέα επικοινωνία του πλοιάρχου του πλοίου με το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων και Διάσωσης. Μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων περιλαμβάνονται δύο παιδιά και δύο γυναίκες.

Στο μεταξύ στο λιμάνι του Καρλοβασίου οδηγήθηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του λιμενικού σώματος, το σκάφος αναψυχής «AQUA MARINE» σημαίας ΗΠΑ που εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο το μεσημέρι του Σαββάτου χωρίς επιβάτες, σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 12 ν.μ. βορειοδυτικά της Σάμου. Το σκάφος που είχε παρουσιάσει εισροή υδάτων είχε εγκαταλειφθεί νωρίτερα από 8 άτομα που είχαν επιβιβαστεί σε βοηθητικό λέμβο και οι οποίοι περισυνελέγησαν με ασφάλεια από τις τουρκικές αρχές.

Το AQUA MARINE εντοπίστηκε αρχικά από ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και εν συνεχεία από σκάφη του λιμενικού και της FRONTEX.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή