ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/07/2017 16:02 EEST | Updated 16/07/2017 16:02 EEST

Να διαγραφεί ο καταλογισμός των 3,2 εκατ. ευρώ για όσο ήταν πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» ζητεί πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου

brown gavel and open book on a wooden table of the law in the courtroom
serggn via Getty Images
brown gavel and open book on a wooden table of the law in the courtroom

Πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο οποίος διετέλεσε από 1ης Ιανουαρίου έως 9η Απριλίου 2013 πρόεδρος του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» προσέφυγε στα δικαστήρια και ζητεί να ακυρωθεί η πράξη με την οποία καλείται από τις φορολογικές αρχές να πληρώσει 3.282.273 ευρώ, μισά μισά με τον μεταγενέστερο πρόεδρο του ίδιου νοσοκομείου και προφυλακισμένο Ανδρέας Μαρτίνης.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης είναι προφυλακισμένος από τον περασμένο Νοέμβριο, αφενός για την υπόθεση με τη «μίζα» 3,2 εκατ. μάρκων που φέρεται να έλαβε από τη γερμανική εταιρεία Hospitalia International για προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου και αφετέρου για τις δωρεάν νοσηλείες σε 51 επιφανή κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά πρόσωπα κατά την περίοδο 2007-2010. Ο πρώην αντιπρόεδρος του Α.Π. διετέλεσε για 113 μέρες άμισθος πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», όπως ισχυρίζεται, ενώ καθήκοντα αντιπροέδρου εκτελούσε ο Ανδρέας Μαρτίνης.

Ειδικότερα, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων πραγματοποίησε στο «Ερρίκος Ντυνάν» έλεγχο για τις χρήσεις της τριετίας 2010-2013. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις και φοροδιαφυγή κατά το διάστημα που διετέλεσε πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» ο εν λόγω δικαστικός και για το διάστημα των 113 μέρων, ο έλεγχος του καταλόγισε μη απόδοση: Φόρου μισθωτών υπηρεσιών 2.604.362 ευρώ, ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης 266.499 ευρώ, αμοιβής ελευθέρων επαγγελματιών 109.991 ευρώ, αμοιβές τρίτων 6.566 ευρώ, αμοιβές προμηθειών Δημοσίου 290.108 ευρώ, αμοιβές μελών Διοικητικού Συμβουλίου 4.695 ευρώ και φόρο αμοιβών εργοληπτών 52 ευρώ. Συνολικά καταλογίστηκαν 3.282.273 ευρώ.

Μετά τον έλεγχο στον πρώην δικαστικό λειτουργό επιβλήθηκαν τα απαγορευτικά μέτρα (διασφαλιστικά μέτρα) που προβλέπει ο νόμος 4174/2013, δηλαδή επιβλήθηκαν: α) απαγόρευση μεταβίβασης των περιουσιακών του στοιχείων, β) δέσμευση του 50% όλων των τραπεζικών λογαριασμών του και γ) δέσμευση του 50% του περιεχομένου των θυρίδων του (χρήματα, κ.λπ.) σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο πρώην δικαστικός λειτουργός υποστηρίζει ότι ήταν πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) και παράλληλα άμισθος πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», αλλά καθημερινά βρισκόταν στα γραφεία του ΕΕΣ, ενώ τη διαχείριση του νοσοκομείου ασκούσε ο τότε αντιπρόεδρος και μεταγενέστερα πρόεδρός του, Ανδρέας Μαρτίνης.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κατέφυγε στην διεύθυνση επίλυσης διαφορών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αλλά η ενδικοφανής προσφυγή του, όπως λέγεται, απορρίφθηκε. Έτσι, ζήτησε καταφύγιο στα Διοικητικά Δικαστήρια των Αθηνών, αλλά και εκεί η αίτησή του είχε την ίδια τύχη, απορρίφθηκε. Τώρα ζητεί τώρα την αναίρεση της αρνητικής για εκείνον απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post