Σε απολογία καλεί ο ανακριτής Διαφθοράς στελέχη της Attica Bank και πρώην στέλεχος της ΕΥΔΑΠ

Σε απολογία καλεί ο ανακριτής Διαφθοράς στελέχη της Attica Bank και πρώην στέλεχος της ΕΥΔΑΠ
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τον κύκλο απολογιών για το κακούργημα της απιστίας στελεχών της Attica Bank και της ΕΥΔΑΠ για την υπόθεση διαφημιστικών δαπανών σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες συμφερόντων του αποβιώσαντος εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, άνοιξε ο ανακριτής Διαφθοράς, Κώστας Σαργιώτης.

Ο δικαστικός λειτουργός που χειρίζεται την υπόθεση των παράνομων, κατά τη δικογραφία, διαφημιστικών ολοκληρώνει πλέον την έρευνά του αποστέλλοντας κλήσεις σε απολογία σε έντεκα μέλη επιτροπών διαφήμισης της Αttika Bank καθώς και σε ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΔΑΠ.

Ήδη ο κατηγορούμενος από τη ΔΕΚΟ έδωσε απολογία στον κ. Σαργιώτη και -με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα- αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, ενώ τα στελέχη της τράπεζας έχουν λάβει προθεσμία και αναμένεται η απολογία τους το προσεχές διάστημα.

Η κατηγορία της απιστίας που αποδίδεται στους δώδεκα κατηγορούμενους αφορά την έγκριση διαφημιστικών καταχωρήσεων σε έντυπα και ιστοσελίδες που συνδέονταν με τον εκλιπόντα εκδότη της εφημερίδας Ακρόπολις για ποσά που κρίνονται "δυσανάλογα υψηλά" σε σχέση με την κυκλοφορία και την επισκεψιμότητα των μέσων αυτών, γεγονός που δεν εξυπηρετούσε τον σκοπό της διαφήμισης.

Το αδίκημα, σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται να έχει τελεστεί τη χρονική περίοδο 2013-2015 και το ύψος της ζημίας για τη μεν ΕΥΔΑΠ αγγίζει τα 250.000 ευρώ, ενώ για την τράπεζα υπολογίζεται σε ποσό περίπου 380.000 ευρώ.

Η υπόθεση απασχόλησε τη Δικαιοσύνη πριν περίπου ενάμιση χρόνο, όταν συνελήφθησαν ο Παναγιώτης Μαυρίκος και δύο δημοσιογράφοι εναντίον των οποίων είχε είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και δωροδοκία.

Η υπόθεση αρχικά είχε ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή ο οποίος ωστόσο, βασιζόμενος σε σχετική έκθεση, εντόπισε ευθύνες κρατικών υπαλλήλων και υπαλλήλων της τράπεζας για την ανάθεση διαφημιστικών πακέτων σε συγκεκριμένα μέσα. Έτσι ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ακολούθως λόγω της ενδεχόμενης ανάμειξης κρατικών λειτουργών η δικογραφία χρεώθηκε σε ανακριτή Διαφθοράς.

Η βασική δικογραφία για τους δύο δημοσιογράφους που είχαν συλληφθεί με τον εκδότη, η δίωξη για τον οποίο έπαυσε λόγω θανάτου, έχει διαχωριστεί και πλέον η υπόθεση βρίσκεται στο αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμα του για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή