Netflix: Μεγάλη αύξηση των συνδρομητών, παγκοσμίως

Netflix: Μεγάλη αύξηση των συνδρομητών, παγκοσμίως
REUTERS

Η δημοφιλής αμερικανική διαδικτυακή πλατφόρμα ψυχαγωγίας Netflix, ξεπέρασε τις προβλέψεις της Wall Street προσθέτοντας 5,2 εκατομμύρια νέους συνδρομητές το τελευταίο τρίμηνο και φιλοδοξώντας σε συνεχή ορμή, καθώς οι συνδρομές από χρήστες παγκοσμίως ήταν περισσότερες από αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Οι μετοχές της πρωτοποριακής streaming υπηρεσίας, παρουσίασαν άνοδο 16.82 έως 178.55 δολαρίων στις πολύωρες αλλαγές, διαμορφώνοντας το διαχρονικό ύψος των 166.87 δολαρίων, που σημειώθηκε στις 8 Ιουνίου.

Η ομάδα της Netflix αναμένει ότι η ανάπτυξη διεθνώς, θα φέρει το πρώτο πλήρες οικονομικό κέρδος για τις αγορές στο εξωτερικό το 2017, σύμφωνα με επιστολή της εταιρείας προς τους μετόχους. Στο τέλος του Ιουνίου, η Netflix για πρώτη φορά κατέγραψε περισσότερους συνδρομητές που προήλθαν από το εξωτερικό και όχι τις Ηνωμένες Πολιτείες-52,03 έναντι 51,92 εκατομμυρίων.

Συγκεκριμένα, οι τηλεοπτικές σειρές «13 Reasons Why» και η πρόσφατη σεζόν του «House of Cards», έφεραν περισσότερους πελάτες από όσους ανέμενε η εταιρεία στο δεύτερο τρίμηνο, το οποίο θεωρείται η πιο «αργή» σεζόν του χρόνου. Η Wall Street ανέμενε 3,2 εκατομμύρια νέους πελάτες, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Netflix πρόσθεσε 4,14 εκατομμύρια μηνιαίους συνδρομητές στις αγορές εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, περισσότερες από τις εκτιμήσεις του μέσου αναλυτή για 2,59 εκατομμύρια, σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρεία αναλύσεων FactSet.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφτηκαν 1,07 εκατομμύρια συνδρομητές, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 631,000. Η Netflix σχεδίαζε να προσθέσει 3,65 εκατομμύρια διεθνείς συνδρομητές από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 3,2 εκατομμύρια.

Οι συνδρομές αναμένεται να συνεχιστούν και στο δεύτερο τρίμηνο, όπως καταγράφεται στην επιστολή, προσθέτοντας όμως ότι οι προβλέψεις στο παρελθόν για τη Netflix αποδείχθηκαν πολύ αισιόδοξες.

Η εταιρεία με έδρα την περιοχή Los Gatos στην Καλιφόρνια, ανέμενε πολυετή αρνητική δωρεάν ταμειακή ροή, καθώς συνεχίζει να αγοράζει περιεχόμενο για να προσεγγίσει νέους συνδρομητές. Οι μεγάλοι διαδικτυακοί ανταγωνιστές της Netflix είναι το Prime Video της Amazon.com Inc και το Youtube της Alphabet Inc.

Οι επενδυτές είναι πρόθυμοι να ανεχθούν τις δαπάνες, σε αντάλλαγμα για την ανάπτυξη των πελατών, σύμφωνα με τον αναλυτή της Rosenblatt Securities, Alan Gould. «Οι περισσότεροι επενδυτές θα λάβουν τον συμβιβασμό των δυο εκατομμυρίων σε συνδρομές».

Δημοφιλή