H GAWF/Animal Action Hellas στηρίζει το δικαίωμα στη ζωή και το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα στη Θήβα

H GAWF/Animal Action Hellas στηρίζει το δικαίωμα στη ζωή και το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα

Στις 2 Ιουλίου, και για πρώτη φορά, το Πρόγραμμα Στειρώσεων της GAWF/Animal Action Hellas* βρέθηκε στο πλευρό των θεραπευoμένων του Κέντρου Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα στη Θήβα στειρώνοντας τις αδέσποτες γάτες που φροντίζουν οι θεραπευόμενοι του Κέντρου.

Με ένα συγκινητικό αίτημα για βοήθεια από του εργαζόμενους του Κέντρου Απεξάρτησης εκ μέρους της θεραπευτικής ομάδας και των ίδιων των θεραπευομένων, ξεκίνησε το ταξίδι της Κτηνιατρικής Ομάδας Στειρώσεων και Κτηνιατρικής Φροντίδας Αδέσποτων Ζώων της GAWF/Animal Action Hellas στη Θήβα, όπου κατάφεραν να στειρώσουν 16 γάτες και να εξετάσουν συνολικά 31 μέσα σε 1 μέρα.

Όπως περιγράφει η ψυχολόγος του Κέντρου Απεξάρτησης κα Μαρία Νικολακοπούλου η σχέση ανάμεσα στις γάτες και τους ωφελούμενους των υπηρεσιών είναι άκρως θεραπευτική, αποτέλεσμα της οποίας είναι να ενισχύονται οι δεξιότητες και οι κοινωνικές σχέσεις των θεραπευομένων. Οι θεραπευόμενοι έχουν δεθεί με τις γάτες, τις οποίες βαφτίζουν και πολύ συχνά εκδηλώνουν την επιθυμία να πάρουν μαζί τους όταν αποφυλακιστούν.

Η στείρωση αποτελεί την μοναδική ανθρώπινη και αποτελεσματική πρακτική διαχείρισης του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων. Ένα ζευγάρι, μη στειρωμένων γατών, μπορεί να είναι υπεύθυνο για τη γέννηση έως και 20.000 νέων ζώων μέσα σε πέντε χρόνια!

H GAWF/Animal Action Hellas υποστηρίζεί τον αγώνα των ανθρώπων που παλεύουν για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς τόσο εκ μέρους των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων όσο και των ζώων.

*Η GAWF/Animal Action είναι μια μη κερδοσκοπική Πανελλαδική Φιλοζωική Οργάνωση που λειτουργεί από το 1959 με όραμα την συνεχιζόμενη βελτίωση της ζωής όλων των ζώων στην Ελλάδα. Κάποιες από τις δράσεις της οργάνωσης είναι η στείρωση και η φροντίδα αδέσποτων ζώων και η φροντίδα ιπποειδών μέσα από τις ειδικά στελεχωμένες κτηνιατρικές ομάδες με πανελλαδική ακτίνα δράσης. Παράλληλα η οργάνωση ασκεί πίεση σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για την εισαγωγή και εφαρμογή ευνοϊκού νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των ζώων και λειτουργεί προγράμματα εκπαίδευσης παιδιών σε θέματα φιλοζωίας.

Δημοφιλή