Unlikely Hikers: Αν νομίζετε ότι μόνο οι αδύνατες και γυμνασμένες γυναίκες κάνουν πεζοπορία, κάνετε λάθος

Unlikely Hikers: Αν νομίζετε ότι μόνο οι αδύνατες και γυμνασμένες γυναίκες κάνουν πεζοπορία, κάνετε λάθος
unlikelyhikers

Η Jenny Bruso είναι μία blogger από το Portland που απολαμβάνει να κάνει πεζοπορία. Την συγκεκριμένη δραστηριότητα την αγάπησε εντελώς τυχαία, όταν βγήκε πρώτο ραντεβού με τον σύντροφό της. Επίσης, περιγράφει τον εαυτό της, ως «χοντρή, θηλυκή, queer συγγραφέας και πρώην παιδί που δεν του άρεσε να βγαίνει έξω».

Όπως αναφέρει και το Refinery29, δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Instagram, ο οποίος ονομάζεται Unlikely Hikers και προσπαθεί να σπάσει τον μύθο ότι δεν μπορεί κανείς να έχει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και να αγαπάει την φύση. Τονίζει μέσα από τον λογαριασμό της ότι άνθρωποι κάθε μεγέθους, φυλής, ηλικίας και φυσικής κατάστασης μπορούν να εκτιμήσουν την πεζοπορία, όπως και η ίδια.

«Κουράστηκα να βλέπω το ίδιο είδος [πεζοπόρου] ξανά και ξανά διαδικτυακά», ανέφερε πρόσφατα στο Portland Monthly. «Πόσες φορές μπορείς να δεις φωτογραφίες με μία αψεγάδιαστη, λευκή, αδύνατη γυναίκα, αδύνατη σε έναν λόφο και να μοιάζει σαν να την πήγε ελικόπτερο εκεί; Σας λέω, εγώ δεν είμαι έτσι όταν βρίσκομαι σε μία κορυφή. Μοιάζω καταβεβλημένη σαν να έχω μόλις δώσει τα πάντα για να φτάσω εκεί. Το έχω βάλει στόχο να είμαι ένα διαφορετικό πρόσωπο για τις δραστηριότητες στην φύση.»

Αυτό φαίνεται και μέσα από τις αναρτήσεις της, όπου προσπαθεί να προβάλει διαφορετικούς ανθρώπους που αγαπούν την πεζοπορία, μέσα από το hashtag #unlikelyhiker.

Αυτός ο λογαριασμός στο Instagram έρχεται να στηρίξει ένα ευρύτερο κίνημα των τελευταίων χρόνων, που στηρίζει γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας, σωματότυπου, φύλου και σωματικού βάρους που ασχολείται με την γυμναστική.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο λογαριασμός υπενθυμίζει ότι η πεζοπορία είναι κάτι παραπάνω από likes στο Instagram για μία τέλεια φωτογραφία.

«Είναι οκ να θέλεις να κάνεις τα πράγματα πιο δύσκολα, πιο γρήγορα ή πιο μεγάλα σε διάρκεια, αλλά αυτό δεν κάνει κάποιον αληθινό πεζοπόρο», έγραψε πρόσφατα κάτω από μία φωτογραφία.