«Αφρικανή» τουρίστρια με κελεμπία ψέκασε με περίεργο υγρό αρχαία αντικείμενα στο Μουσείο της Βεργίνας

«Αφρικανή» τουρίστρια με κελεμπία ψέκασε με περίεργο υγρό αρχαία αντικείμενα στο Μουσείο της Βεργίνας
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Μια μυστηριώδης επισκέπτρια η οποία ψέκασε με ένα υγρό αρχαία αντικείμενα στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας αναζητά η αστυνομία, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Βήματος».

Όπως αναφέρει το «Βήμα», σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της 10ης Μαίου 2017, όταν μία γυναίκα της οποίας η ηλικίας υπολογίζεται άνω των 60 ετών με χαρακτηριστικά αφροαμερικανικά ή κρεολικά με έθνικ αμφίεση και φορώντας τουρμπάνι, κελεμπία κλπ εισήλθε στον χώρο του Μουσείου των Βασιλικών Ταφών των Αιγών στην Βεργίνα κρατώντας ένα μικρό ψεκαστήρα που δεν έγινε αντιληπτός από τους υπαλλήλους-φρουρούς του χώρου.

«Σύμφωνα με αναφορές η επισκέπτρια ψέκασε με άχρωμο κι ελαιώδες υλικό τις πώρινες βάσεις περισσοτέρων από 10 επιτύμβιων στηλών , δημιουργώντας μεγάλους "λεκέδες" στα αρχαία αντικείμενα. Ακόμη ψέκασε με το ίδιο ελαιώδες υγρό μεγάλο αριθμό ενημερωτικών επιγραφών και φωτογραφιών του χώρου. Όταν οι υπεύθυνοι του μουσείου στην Βεργίνα κι η ΕΛΑΣ εντόπισαν τις αλλοιώσεις από τις ψεκασμένες επιτύμβιες στήλες αναζήτησαν το υλικό από τις κάμερες» συμπληρώνεται σχετικά.

Σε ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας που βγήκε την Τετάρτη αναφέρονται τα εξής:

«Την Τετάρτη 10 Μαϊου 2017 στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών, επισκέπτρια ψέκασε με άχρωμο υγρό τις λίθινες όχι αρχαίες βάσεις επιτύμβιων στηλών και εποπτικό υλικό της έκθεσης. Ουδεμία βλάβη προκλήθηκε σε αρχαία αντικείμενα, ενώ ο εξοπλισμός της έκθεσης καθαρίστηκε αμέσως χωρίς το υλικό ν’ αφήσει κατάλοιπα ή ίχνη. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε αμέσως, ασκήθηκε μήνυση κατ’ αγνώστου και έκτοτε η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά την υπόθεση, ενώ παράλληλα έγιναν επιπλήξεις και συστάσεις στο φυλακτικό προσωπικό».

Δημοφιλή