Θα σας έχει τύχει σίγουρα να καθαρίζετε ένα βραστό αβγό και να δείτε μία λευκή μεμβράνη να καλύπτει το ασπράδι του αβγού, η οποία εκτός ότι δυσκολεύει το καθάρισμα του αβγού, μοιάζει και λίγο αηδιαστική.
Η μεμβράνη αυτή αποτελείται από πρωτεΐνη. Για την ακρίβεια, τα αβγά έχουν δύο πρωτεϊνικές μεμβράνες, μία εσωτερική και μία εξωτερική και έχουν σκοπό να προστατεύουν το αβγό από εισβολές βακτηριδίων, απλά η μεμβράνη που βρίσκεται έξω από τον κρόκο είναι διάφανη και είναι πιο δύσκολο να την διακρίνει κανείς.
Αν τώρα θέλετε να αποφύγετε να σχηματιστεί αυτή η λευκή μεμβράνη, η αμερικάνικη έκδοση της HuffPost προτείνει να μην χρησιμοποιείτε τα πιο φρέσκα αβγά που έχετε γιατί είναι πιο πιθανό να σχηματίσουν τη μεμβράνη αυτή. Αν και δεν υπάρχει κάποια σίγουρη συνταγή, η ειδικός Kenji Alt-Lopez αναφέρει ότι μπορείτε να βάλετε τα αβγά εξαρχής σε ζεστό νερό πριν αρχίσει να βράζει.