Μαλαισία: Απαγόρευση του Despacito στο κρατικό ραδιόφωνο και την τηλεόραση, λόγω του άσεμνου στίχου

Μαλαισία: Απαγόρευση του Despacito σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, λόγω του άσεμνου στίχου
-

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας απαγόρευσε τη μετάδοση του δημοφιλούς τραγουδιού Despacito στους κρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και την προβολή του βίντεο στην τηλεόραση, σύμφωνα με τους New York Times.

Η απαγόρευση δεν ισχύει για τους ιδιωτικούς σταθμούς, το Youtube ή άλλες μουσικές υπηρεσίες streaming που έχουν συμβάλει σημαντικά στην παγκόσμια επιτυχία του τραγουδιού.

Ο Υπουργός Επικοινωνιών Salleh Said Keruak είπε την Τετάρτη, ότι το τραγούδι αξιολογήθηκε και απαγορεύτηκε μετά από δημόσια διαμαρτυρία που αφορούσε τον άσεμνο στίχο. Ο Keruak έδωσε εντολή στους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς να εξετάσουν το τραγούδι, σεβόμενοι την κουλτούρα της Μαλαισίας.

Το ισλαμικό κόμμα Amanah είχε καταγγείλει νωρίτερα το τραγούδι, ζητώντας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να περιορίσουν τη μετάδοση, καθώς πολλά παιδιά το τραγουδούσαν χωρίς να γνωρίζουν τη σημασία του στίχου.

«Σεβόμαστε το δικαίωμα της ψυχαγωγίας, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν ευπρεπείς κατευθυντήριες γραμμές ώστε η ψυχαγωγία να μην φθείρεται ο κόσμος αλλά να γίνεται καλύτερος», δήλωσε Atriza Umar, ηγέτης του κόμματος.

Το ισπανόφωνο τραγούδι, ο τίτλος του οποίου σημαίνει «πιο αργά», κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο από τους Πορτορικανούς Luis Fonsi και Daddy Yankee, ξεπερνώντας τις 4,6 δισεκατομμύρια μεταδόσεις στις υπηρεσίες streaming.

Δημοφιλή