Έφηβοι από το Μπουρουντί αγνοούνται μετά από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό ρομποτικής στην Ουάσινγκτον

Άφαντοι έφηβοι από το Μπουρουντί μετά από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό ρομποτικής στην Ουάσινγκτον

Μια πολύ περίεργη ιστορία με πρωταγωνιστές έφηβους νέους από το Μπουρουντί βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 18 Ιουλίου κι έχει κινητοποιήσει τις αρχές στη χώρα της Κεντρικής Αφρικής και στην Αμερική.

Όπως αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα το περιοδικό «Time», όλα ξεκίνησαν όταν 6 νέοι, ηλικίας 16 και 17 ετών, μετέβησαν από το Μπουρουντί στην Ουάσινγκτον για να λάβουν μέρος σ' ένα διαγωνισμό ρομποτικής που θα διεξαγόταν στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Ο διαγωνισμός τελείωσε κι έκτοτε η τύχη των εφήβων αγνοείται. Υπάρχουν μαρτυρίες που θέλουν τους δύο εκ των έξι να προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με τον Καναδά, ωστόσο τίποτα ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις για το αν οι έφηβοι εσκεμμένα προσπαθούν να μην επιστρέψουν στη χώρα τους, ο πρόεδρος της Μπουρουντιανής κοινότητας στις ΗΠΑ δήλωσε πως ίσως οι νέοι να αναζητούν άσυλο εκτός της πατρίδας τους.

Η αστυνομία έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή και έχει κοινοποιήσει τις φωτογραφίες των αγνοουμένων στο twitter, ζητώντας τη βοήθεια όσων γνωρίζουν ή έχουν δει κάτι.

Δημοφιλή