ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/07/2017 11:24 EEST | Updated 22/07/2017 11:25 EEST

Λαφαζάνης: Χρήματα από τη Ρωσία και εθνικοποίηση της ΤτΕ προέβλεπε το εναλλακτικό σχέδιο

SOOC

Χρήματα από τη Ρωσία ως προκαταβολή για αγωγό φυσικού αερίου, καθώς και εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν οι πυλώνες του εναλλακτικού σχεδίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το 2015, στην περίπτωση που η χώρα έβγαινε από το ευρώ, σύμφωνα με τον γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM 99,5», ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε πως το 2015 είχε συμφωνήσει με τη Ρωσία η Ελλάδα να λάβει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ, ως προκαταβολή για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που προωθούσε η κυβέρνηση, στην περίπτωση που η χώρα μας έβγαινε από τη ζώνη του ευρώ. Συμπλήρωσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συζητήσει και με τη Βενεζουέλα το ενδεχόμενο να προμήθευε την χώρα μας με πετρέλαιο.

Στην περίπτωση Grexit (σσ έξοδος από το ευρώ) ανέφερε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα εθνικοποιείτο, «θα περνούσε στον έλεγχο των Αθηνών» και θα προχωρούσε στην εκτύπωση της νέας δραχμής. Όπως πρόσθεσε, υπήρχε η δυνατότητα να τυπωθεί η νέα δραχμή στο νομισματοκοπείο και μάλιστα είχε κατατεθεί ειδικό σχέδιο γι' αυτό τον σκοπό.

Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ακόμη ότι η δέσμευση του κόμματος πριν από τις εκλογές ήταν «όχι ευρώ πάση θυσία», κάτι που σήμαινε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα και όχι να υπογράψει νέο μνημόνιο.

Ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αρνήθηκε πως το εναλλακτικό σχέδιο περιελάμβανε ανάμιξη του στρατού σε ζητήματα τήρησης της δημόσιας τάξης ή διανομής τροφίμων.

Με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φέρεται να είπε ότι θα πετάξει τον Γιάννη Στουρνάρα από την Τράπεζα της Ελλάδος «με τις κλωτσιές», ο κ. Λαφαζάνης επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών, λέγοντας ότι ο κ. Βαρουφάκης παίζει ένα «κακόγουστο θέατρο».

(Με πληροφορίες από Ναυτεμπροική, Καθημερινή )

Sponsored Post