Λονδίνο: Ψάχνει λύσεις για να σταματήσει τις θανατηφόρες επιθέσεις με μαχαίρι στους εφήβους

Λονδίνο: Ψάχνει λύσεις για να σταματήσει τις θανατηφόρες επιθέσεις με μαχαίρι στους εφήβους
Getty Images/iStockphoto

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι έφηβοι στο Λονδίνο αποτελούν πολύ συχνά θύματα θανατηφόρων επιθέσεων με μαχαίρι.

Συγκεκριμένα, σχεδόν ένας έφηβος την εβδομάδα έχει δεχθεί επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο από την αρχή του 2017 έως σήμερα, κινητοποιώντας τις Βρετανικές αρχές να ψάξουν τρόπους επίλυσης των συνεχόμενων επιθέσεων, σύμφωνα με δημοσίευση στο Yahoo.

Συνολικά 27 άνθρωποι κάτω των 25 χρονών έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με στοιχεία από το δημαρχείο. Ο ανησυχητικός αριθμός τονίζει ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, όπως αναφέρει ο Patrick Green από την εκπαιδευτική διοργάνωση Ben Kinsella Trust, που έχει ιδρυθεί για τη μνήμη των νεαρών θυμάτων από επιθέσεις.

Η αστυνομία καταμέτρησε περισσότερες από 12,000 επιθέσεις με μαχαίρι, οι οποίες άφησαν 4,400 ανθρώπους τραυματισμένους μεταξύ του Απριλίου της προηγούμενης χρονιάς και του Μαρτίου, διάστημα στο οποίο σημειώθηκαν και οι περισσότερες επιθέσεις μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια.

«Οι επιθέσεις έχουν αφήσει σε πολλά από τα θύματα μόνιμες κινητική αναπηρία, σημάδια αλλά η πιο φριχτή αναπηρία για την οποία δεν υπάρχει αναφορά, είναι η νοητική», λέει ο Green. «Το γεγονός ότι αναρρώνεις, δεν σημαίνει ότι έχεις ομαλή επιστροφή στην καθημερινότητά σου», προσθέτει.

Αντίθετα με τις αντιλήψεις περί οργανωμένων τρομοκρατικών επιθέσεων, στις τρεις από τις τέσσερις υποθέσεις εμπλέκονται μεμονωμένα άτομα που κυκλοφορούν στο δρόμο με μαχαίρι,

γιατί πιστεύουν ότι είναι περισσότερο ασφαλείς με αυτό τον τρόπο.

«Αυτό μπορεί να είναι μια αυτο-επικυρούμενη προφητεία, όπου οι νέοι εξοπλίζονται με μαχαίρι και έτσι αυξάνουν τις πιθανότητες να υπάρξουν τραγικά γεγονότα», λέει ο πρώην επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Bernard Hogan Howe.

Με λίγη χρηματοδότηση, η αστυνομία πέρα από τους τρόπους επίλυσης του προβλήματος, συνεργάζεται με νοσοκομεία για να συλλέξει και να κοινοποιήσει ανώνυμες πληροφορίες κάθε νέας επίθεσης.

Το αρχείο δεδομένων που θα βοηθήσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αποτρέπει και ανταποκρίνεται πιο γρήγορα στο έγκλημα με μαχαίρι.

Δημοφιλή