Ιταλός ξενοδόχος «κλείνει» την πόρτα σε ομοφυλόφιλους και ζώα

Ιταλός ξενοδόχος «κλείνει» την πόρτα σε ομοφυλόφιλους και ζώα
Participants carry a rainbow flag during the Gay Pride Parade in Panama City, Panama, July 1, 2017. REUTERS/Carlos Lemos
Participants carry a rainbow flag during the Gay Pride Parade in Panama City, Panama, July 1, 2017. REUTERS/Carlos Lemos
Stringer . / Reuters

«Στους χώρους του ξενοδοχείου δεν γίνονται δεκτά ούτε ζώα ούτε γκέι». Αυτό ήταν το μήνυμα που παρέλαβαν δύο νεαροί άνδρες από τη Νάπολη όταν απευθύνθηκαν σε τουριστικό κατάλυμα προκειμένου να νοικιάσουν κάποιο από τα δωμάτια του. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε θέρετρο της Καλαβρίας, ενώ σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο ιδιοκτήτης του ενώ είχε συμφωνήσει να νοικιάσει μια σουίτα με πισίνα στους ενδιαφερόμενους, έκανε πίσω όταν κατάλαβε το σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Η είδηση έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στην κοινή γνώμη, η οποία καταδικάζει την κίνηση του ξενοδόχου.

«Είναι η πρώτη χρονιά που νοικιάζουμε τους χώρους μας, λυπάμαι αν μπορεί να μοιάσω άξεστος, αλλά δεν δεχόμαστε ζώα και γκέι», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η κράτηση είχε γίνει μέσω της πλατφόρμας του διαδικτύου booking.com, την οποία οι δυο νέοι θέλησαν να πληροφορήσουν άμεσα για το συμβάν. Το ζήτημα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στην ιταλική κοινωνία. «Μου ήρθαν αμέσως στο νου οι διώξεις του ναζισμού και του φασισμού, όταν πολλοί έμποροι έγραφαν ότι στα μαγαζιά τους δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε σκύλους και Εβραίους», είπε ένας από τους δυο νέους.

Τόνισε παράλληλα πως κανένας άνθρωπος, κανένας νέος, δεν πρέπει να νιώθει αποκλεισμένος και μη αποδεκτός. Χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου εξέφρασαν, με τα σχόλιά τους, την οργή και την αποδοκιμασία τους.

Αίτημα της οργάνωσης για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων Arcigay της Νάπολης είναι ο αποκλεισμός του συγκεκριμένου ξενοδοχείου από όλες τις διαδικτυακές πύλες τουριστικού περιεχομένου, με την άμεση δραστηριοποίηση των αρμόδιων αρχών.

Ο γλωσσολόγος Μάσσιμο Αρκάντζελι, σχολίασε σχετικά με το θέμα: «Η υπόθεση είναι ασύλληπτη. Καλώς ήρθατε στην χώρα των νεάντερταλ».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή