ΔΙΕΘΝΕΣ
24/07/2017 04:57 EEST | Updated 24/07/2017 07:02 EEST

Συναντήσεις Άιντε με Αναστασιάδη και Ακιντζί. Οι δηλώσεις που ενόχλησαν την ελληνική κυβέρνηση

Pierre Albouy / Reuters
U.N. Special Advisor on Cyprus Espen Barth Eide speaks during a news conference in Geneva, Switzerland January 13, 2017. REUTERS/Pierre Albouy

Ο ειδικός απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε, ο οποίος πρόκειται να αποχωρήσει από τη θέση του για να κατέλθει τον Σεπτέμβριο υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στη Νορβηγία, θα έχει σήμερα, Δευτέρα, μετά τη διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Χθες, Κυριακή, ο κ. Άιντε, με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης», αμφισβήτησε τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας και της Λευκωσίας, με αποκλειστική δήλωση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος τόνισε ότι "μια είναι η ωμή, λυπηρή πραγματικότητα, ότι οι διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά τερματίστηκαν εξαιτίας των αδιάλλακτων θέσεων της Άγκυρας. Όλα τα άλλα, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post