Κοντονής: Η κυβέρνηση έχει αποδείξει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στους Έλληνες δικαστές

Κοντονής: Η κυβέρνηση έχει αποδείξει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στους Έλληνες δικαστές
SOOC

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στους Έλληνες δικαστές, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, σε δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο της εκδήλωσης-συμβολικής κατεδάφισης του εξωτερικού τοίχου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, ενώ έκανε λόγο για ανυπόστατες και αόριστες κατηγορίες που στηρίζονται σε συνωμοσιολογικά σενάρια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετιά με τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣτΕ Νικόλαου Σακελλαρίου, ο οποίος έκαν λόγο για «απρόκλητες αυτές επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών» και «απαράδεκτη και στείρα αντιπαράθεση» κυβερνήσης-Δικαιοσύνης, τόνισε:

«Όλοι όσοι πολύ εύκολα εκδίδουν ανακοινώσεις και παρομοιάζουν τη χώρα μας με άλλες χώρες όπου καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στην Δικαιοσύνη και στην υπόθεση της εμπιστοσύνη στην εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη και στη διεθνή θέση της χώρας.

Τους παρακαλώ σε αυτοσυγκράτηση. Επειδή οι ώρες που μεσολάβησαν μπορεί κάποιους να τους έκαναν σοφότερους να ανακαλέσουν κατηγορίες που είναι ανυπόστατες, είναι αόριστες και στηρίζονται σε συνωμοσιολογικά σενάρια.

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στους Έλληνες δικαστές εμπράκτως, εμπράκτως το τονίζω, υποστηρίζοντας και θεσμικά αιτήματα και κλαδικά αιτήματα των Ελλήνων δικαστών και αυτό θα συνεχίσει να κάνει γιατί αντιμετωπίζει με αίσθημα εμπιστοσύνης το σύνολο των λειτουργών της Δικαιοσύνης, οι οποίοι σε συνθήκες δύσκολες επιτελούν το έργο τους».

Δημοφιλή