Η αριθμολογία της μεγάλης επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η αριθμολογία της μεγάλης επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια
eurokinissi

O κόσμος της ΑΕΚ έχει "τρελαθεί" και ετοιμάζεται απόψε (27/7 – 20.30) να καταγράψει, στη Νέα Φιλαδέλφεια, ρεκόρ γκίνες σε προσέλευση σε τελετή… αγιασμού. Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν "τρελαθεί". Ακόμα και αν δεν είχε προκύψει η οργανωμένη παρουσία στην αποψινή εκδήλωση, ψάχνονταν ήδη από τις προηγούμενες μέρες, για να πάνε μεμονωμένα.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει "τρελαθεί". Σχεδόν κάθε hμέρα, τις τελευταίες τέσσερις, περνάει από το οικόπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το έκανε ακόμα και χθες (26/07) το απόγευμα, παραμονή της σημερινής μεγάλης μέρας. Και η αλήθεια είναι πως όλη αυτή η τρέλα, είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Δεν είναι διόλου μικρό πράγμα, μια εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη των έργων για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Γι αυτό και δεν θα λείψει κανείς από την μεγάλη οικογένεια της Ένωσης. Και το Sport24.gr αναλύει σε αριθμούς, την διαδρομή μέχρι και τη σημερινή μέρα ορόσημο, για την ιστορία της ΑΕΚ.

5197 ΗΜΕΡΕΣ

Ήταν 5 Μαϊού του 2003, όταν οι μπουλντόζες "μπούκαραν" από την πόρτα της "Σκεπαστής", έκαναν την διαδρομή μέσα από το γήπεδο, έφτασαν μέχρι και την θύρα 21 του "Ν. Γκούμας" και άρχισαν το γκρέμισμα. Είχε προηγηθεί το τελευταίο παιχνίδι στο σπίτι της ΑΕΚ, με τον κόσμο να αποχωρεί με κάθε λογής αναμνηστικό. Από το πρώτο… γκρέμισμα στο γήπεδο μέχρι σήμερα, πέρασαν 5197 ημέρες.

1396 ΗΜΕΡΕΣ

Μια από τις πρώτες κουβέντες του Δημήτρη Μελισσανίδη, όταν ανέλαβε την ΑΕΚ μετά την μεγάλη καταστροφή το καλοκαίρι του 2013, ήταν η υπόσχεση για κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στις 6 Νοεμβρίου του 2013, στη Στέγη Τεχνών και Γραμμάτων, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το πλάνο του έργου για το νέο σπίτι της ΑΕΚ. Ενώ αποκαλύφθηκε και η πρόθεση για το όνομα. "Αγιά Σοφιά". Από τότε μέχρι και σήμερα, πέρασαν 1396 μέρες.

782 ΗΜΕΡΕΣ

Παράλληλα με την προσπάθεια να βρει λύσεις η ΑΕΚ στον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας προκειμένου να πάρει τα απαραίτητα έγγραφα για να ξεκινήσουν τα έργα, είχε να αντιμετωπίσει και προσφυγή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας αλλά και μιας ομάδας κατοίκων. Στις 5 Ιουνίου 2015 ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσίευσε τις υπ΄ αριθμ. 2153-2154/2015 αποφάσεις της Ολομέλειας με τις οποίες ομόφωνα απορρίπτονται οι προσφυγές, καθώς οι ισχυρισμοί Δήμου και κατοίκων κρίθηκαν κάποιοι ως αβάσιμοι και άλλοι ως αόριστοι. Από τότε μέχρι και σήμερα, πέρασαν 782 μέρες.

180 ΗΜΕΡΕΣ

Η ΑΕΚ χρειάστηκε να δώσει μια μικρή "μάχη" στο Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, προκειμένου να καταφέρει να πάρει την έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης για το έργο του γηπέδου. Έγγραφο απαραίτητο για να κλείσει ο φάκελος της οικοδομικής άδειας. Με κάποιες τροποποιήσεις στο αρχικό σχέδιο, η ΑΕΚ πήρε αυτή την περιβόητη έγκριση, στις 27 Ιανουαρίου του 2017. Δηλαδή πριν από 180 ημέρες.

43 ΗΜΕΡΕΣ

Το τελευταίο εμπόδιο πριν την οικοδομική άδεια, ήταν η έγκριση της υψομετρικής μελέτης. Αντικείμενο νέου κύκλου σφοδρής αντιπαράθεσης με την Δημοτική Αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Και αυτό διότι μέχρι με σχετική νομοθετική ρύθμιση η συγκεκριμένη αρμοδιότητα να περάσει στο υπουργείο υποδομών, ο Δήμος επέμενε να την κρατά στο συρτάρι χωρίς να την εγκρίνει. Όμως στις 14 Ιουνίου του 2017, η έγκριση της υψομετρικής μελέτης πήγε στα χέρια των ανθρώπων της ΑΕΚ. Και έτσι ο φάκελος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας του νέου γηπέδου, ήταν πλέον πλήρης. Από τότε μέχρι και σήμερα, πέρασαν 43 ημέρες.

Πηγή: Sport24.gr

Δημοφιλή