Ήττα με 7-5 από την Ουγγαρία για την Εθνική

Ήττα με 7-5 από την Ουγγαρία για την Εθνική
Evrokinnisi
Evrokinnisi
Eurokinissi

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ηττήθηκε με 7-5 από την Ουγγαρία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου πληρώνοντας την αφλογιστία της στην επίθεση.

Η Εθνική ομάδα τα πήγε εξαιρετικά στο αμυντικό κομμάτι απέναντι στην πανίσχυρη Ουγγαρία, αλλά προδόθηκε από την επίθεση της και έτσι ηττήθηκε με 7-5 στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Η Ελλάδα έμεινε χωρίς σκορ για περίπου 20 λεπτά και αυτό ήταν που την κράτησε μακριά από τους Μαγυάρους μετά τα πρώτα δύο εξαιρετικά οκτάλεπτα.

Αυτός ήταν ο τρίτος χαμένος ημιτελικός για την Εθνική σε παγκόσμιο πρωτάθλημα απέναντι στους Ούγγρους. Ο πρώτος ήταν το 2003 με την Ουγγαρία να επικρατεί με 9-8 και ο δεύτερος το 2005 στο Μόντρεαλ με τους Μαγυάρους να παίρνουν τη νίκη με 7-6.

Πλέον, η Εθνική στρέφει το ενδιαφέρον στον μικρό τελικό ο οποίος είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (29/7, 16.00) όπου θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του ζευγαριού ανάμεσα στην Σερβία και την Κροατία.

Το ματς: Το παιχνίδι ήταν αρκετά νευρικό από την αρχή με την Εθνική να κάνει αρκετά λάθη στην επίθεση στην πιεστική άμυνα των Ούγγρων. Ο Γενηδουνιάς ήταν εκείνος που πέτυχε το πρώτο γκολ του αγώνα μετά από σχεδόν τέσσερα λεπτά.

Η απάντηση ήταν άμεση για τους Μαγυάρους οι οποίοι με γκολ του Έρντελι στον παίκτη παραπάνω έφεραν το σκορ στα ίσα. Τελικά, έκλεισαν και προηγούμενοι την πρώτη περίοδο χάρη σε ένα εξαιρετικό τέρμα του Χοσνιάσκι.

Με την έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου ο Γιάννης Φουντούλης στον παραπάνω έφερε το ματς στα ίσα με τον Βάμος να βάζει ξανά μπροστά στο σκορ του Ούγγρους. Η Εθνική μας απάντησε με δύο γκολ του Ντίνου Γενηδουνιά προσπερνώντας τους διοργανωτές με 4-3. Ο Γκορ-Νάγκι με ένα τυχερό τέρμα έφερε το ματς στα ίσα με τον Χαράι να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στους Ούγγρους με 5-4 σχεδόν με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ιδιαίτερα κλειστό ήταν το τρίτο οκτάλεπτο του ημιτελικού. Οι διεθνείς μας "έσπασαν" τα δοκάρια του Νάγκι, ενώ ο Βάμος πέτυχε στον παραπάνω το μοναδικό τέρμα της περιόδου δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων για πρώτη φορά στην Ουγγαρία.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο Χοσνιάσκι με νέα φωτοβολίδα ανέβασε τη διαφορά στα τρία τέρματα κάνοντας το 7-4. Αυτή ήταν και η χαριστική βολή για την Εθνική η οποία δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα απέναντι στον Νάγκι με τον Φουντούλη απλά να διαμορφώνει το τελικό 7-5 δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης.

Ελλάδα - Ουγγαρία 5-7

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 0-1, 1-1

Ουγγαρία: Έρντελι 1, Χοσνιάσκι 2, Βάμος 2, Γκορ-Νάγκι 1, Χαράι 1

Πηγή: Sport24

Δημοφιλή