Γνωστός εφοπλιστής μεταξύ των στόχων σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα μεγαλοεπιχειρηματιών και ζητούσε λύτρα

Γνωστός εφοπλιστής μεταξύ των στόχων σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα μεγαλοεπιχειρηματιών και ζητούσε λύτρα
Eurokinissi

Το υπερπολυτελές αυτοκίνητο γνωστού εφοπλιστή, το αυτοκίνητο αδελφού γνωστού επιχειρηματία που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, καθώς και άλλα οχήματα που ανήκουν σε μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, είχαν κλαπεί από συμμορία που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

Συνολικά βρέθηκαν σε γκαράζ της οδού Πατησίων 12 αυτοκίνητα μάρκας Range Rover και BMW, τα οποία είχαν αφαιρεθεί από ακριβές περιοχές της παραλιακής και από Κηφισιά, Βάρκιζα, Βουλιαγμένη, Βούλα.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στο σύνολό τους οι ιδιοκτήτες ήταν μεγάλοι επιχειρηματίες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από τη Βουλιαγμένη, το οποίο ανήκε σε γνωστό εφοπλιστή που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα.

Χειροπέδες μπήκαν σε εννιά άτομα, που χρησιμοποιούσαν για τις επικοινωνίες τους κωδικές ονομασίες όπως η λέξη «κοπέλα» για τα αυτοκίνητα, η φράση «πάμε να πιούμε έναν καφέ», που σήμαινε «πάμε να κλέψουμε ένα αυτοκίνητο» και η φράση «όπισθεν» με την οποία εννοούσαν την επιστροφή του κλεμμένου οχήματος στον ιδιοκτήτη μετά την καταβολή λύτρων.

Η σπείρα χρειαζόταν μόλις ένα λεπτό για να ανοίξει ένα αυτοκίνητο, κάτι το οποίο έκανε με τη χρήση ειδικού λογισμικού αξίας 2.600 ευρώ, που είχε αγοραστεί από το εξωτερικό.

Και τα εννιά μέλη της οργάνωσης, παρότι δήλωναν στην πλειονότητά τους άνεργοι, είχαν χλιδάτο τρόπο ζωής, κάνοντας παρατεταμένες διακοπές και έχοντας στην κατοχή τους τζετ σκι.

Αυτοκίνητα

Δημοφιλή