Άνευ προηγούμενου κακοκαιρία προκάλεσε χαοτικές καταστάσεις στην Κωνσταντινούπολη. Νεκροί, χαλάζι, πλημμύρες και «νεκρά» ΜΜΜ

Άνευ προηγούμενου κακοκαιρία προκάλεσε χαοτικές καταστάσεις στην Κωνσταντινούπολη

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε την Κωνσταντινούπολη προκαλώντας ζημιές και σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις.

Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στην πόλη έπεσε χοντρό χαλάζι-σε μέγεθος μπάλας του γκoλφ- ενώ οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες καθιστώντας αδιάβατους πολλούς δρόμους ενώ αυτοκίνητα και λεωφορεία βυθίστηκαν στα λασπόνερα και ακινητοποιήθηκαν και φυσικά υπέστησαν μεγάλες ζημίες. Επίσης οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα προκαλώντας πρόσθετα προβλήματα στις μετακινήσεις. Ζημιές όμως υπέστησαν ακόμη και κτίρια καθώς το μέγεθος αλλά και η δύναμη με την οποία έπεφτε το χαλάζι «τρύπησε» της προσόψεις πολυκατοικιών, έσπασε τζάμια ενώ σε κάποιες περιπτώσεις όπως σε ένα τέμενος, προκάλεσε κατάρρευση μέρους του τρούλου. (ακολουθούν φωτογραφίες)

Εξαιτίας της κακοκαιρίας ανεστάλη και η εκτέλεση πτήσεων από το αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Ο δε θάνατος δύο ανθρώπων αποδίδεται στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Μάλιστα σύμφωνα με την Daily Sabah έχουν αναφερθεί τουλάχιστον δύο τραυματίες ενώ ανεστάλη η εκτέλεση πτήσεων από το αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Πλάνα από τις εικόνες που επικρατούν στην Κωνσταντινούπολη μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk και μεταξύ άλλων διακρίνεται ένα λεωφορείο το οποίο έχει βυθιστεί κάτω από το νερά κοντά σε μια γέφυρα ενώ κάποιοι επιβάτες το εγκατέλειψαν και προσπάθησαν να διασχίσουν τον πλημμυρισμένο δρόμο πεζή. Κάποιοι άλλοι σκαρφάλωσαν στην οροφή περιμένοντας να έρθει κάποιος να τους βοηθήσει.

Ενδεικτικές της κατάστασης και οι εικόνες από το χαλάζι και τη βροχή που κάλυψε τις σκάλες του μετρό στην Πλατεία Ταξίμ.

Επίσης σύμφωνα με την Daily Sabah, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε ο τείχος ενός παλιού νεκροταφείου ενώ ένας μεγάλος γερανός ανετράπη στο λιμάνι Χαϊνταρπασά, κοντά στη νότια είσοδο του Βοσπόρου, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να ξεσπάσει φωτιά.

bad weather 27 july 2017

Δημοφιλή