Το λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες με τη μάσκαρα και το οποίο οδηγεί σε σοβαρές λοιμώξεις

Το λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες με τη μάσκαρα και το οποίο οδηγεί σε σοβαρές λοιμώξεις
shutterstock

Η μάσκαρα είναι ένα από τα τρία πιο σημαντικά εργαλεία στο τσαντάκι με τα είδη μακιγιάζ μιας γυναίκας, μαζί με το κονσίλερ και το κραγιόν. Η σωστή μάσκαρα μπορεί να μεταμορφώσει στο λεπτό τα μάτια, να τα κάνει πιο μεγάλα, πιο έντονα, πιο εντυπωσιακά και να γεμίσει τη γυναίκα αυτοπεποίθηση.

Όλα αυτά όμως πάνε χαμένα αν χρησιμοποιήσουμε τη μάσκαρα με λάθος τρόπο και καταλήξουμε με λοίμωξη στο μάτι. Κάτι που, όσο κι αν σας φανεί παράξενο, κάνουν πολλές γυναίκες.

Πώς; Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως αν ανακινήσουν αρκετά το βουρτσάκι μέσα στο σωλήνα της μάσκαρας, βάζοντας και βγάζοντάς το συνεχόμενα, θα συγκεντρώσουν περισσότερο υλικό για να απλώσουν στις βλεφαρίδες τους. Στην πραγματικότητα όμως, με την ανακίνηση εγκλωβίζεται αέρας μέσα στο σωλήνα της μάσκαρας, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων.

Σε συνέντευξή της στο Good Housekeeping, η μακιγιέρ Marlena Stell παρουσίασε δύο ακόμη λόγους για τους οποίους ο αέρας είναι ο χειρότερο εχθρός της μάσκαρας. Εισχωρώντας μέσα στο σωλήνα, ο αέρας «κάνει τη μάσκαρα να στεγνώνει γρηγορότερα, μετατρέποντάς τη σε σβόλους και νιφάδες», λέει η Stell. «Αντί γι' αυτό, στριφογυρίστε το βουρτσάκι με απαλές, κυκλικές κινήσεις μέσα στο σωλήνα για να συγκεντρώσετε την επιθυμητή ποσότητα προϊόντος».

Για ακόμη καλύτερη και ασφαλέστερη χρήση της μάσκαρας, φροντίστε να ακολουθείτε ευλαβικά τους παρακάτω τρεις κανόνες:

  1. Μη δανείζετε τη μάσκαρά σας σε άλλους και μην δανείζεστε κι εσείς με τη σειρά σας μια ξένη μάσκαρα, για να αποφύγετε πιθανές μολύνσεις.
  2. Να αλλάζετε τη μάσκαρά σας όταν πρέπει. Η βιομηχανία του μακιγιάζ προτείνει να αλλάζουμε τη μάσκαρα κάθε τρεις μήνες και να μην προσθέτουμε για κανέναν λόγο νερό ή σάλιο σε ξεραμένες μάσκαρες για να χρησιμοποιήσουμε όσο προϊόν έχει απομείνει, καθώς πρόκειται για μια άκρως ανθυγιεινή τακτική. Πάντα να δίνετε προσοχή στην ημερομηνία λήξης του προϊόντος.
  3. Προσοχή όταν δοκιμάζετε μάσκαρα σε μαγαζιά. Ακόμη κι αν παρέχονται δοκιμαστικά βουρτσάκια μιας χρήσης, δεν μπορείτε να ξέρετε αν έχουν χρησιμοποιηθεί πριν, πόσες φορές και από ποιους.