ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/07/2017 10:19 EEST | Updated 30/07/2017 10:19 EEST

«Τρέχουμε για την Άσπα»: «Επιστροφή στον κόσμο» για την Ασπασία Μπόγρη, 4 χρόνια αφού ο πατέρας της την πυροβόλησε στο κεφάλι

Τρέχουμε για την Άσπα/ Facebook

Τη μάχη της για τη ζωή συνεχίζει να δίνει η Ασπασία Μπόγρη, τέσσερα χρόνια αφού ο πατέρας της την πυροβόλησε στο κεφάλι ένα μοιραίο μεσημέρι στο Άργος.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του EThe Magazine του EleftherosTypos.gr, από τότε μέχρι και σήμερα είναι μέσα σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης αλλά έφτασε η ώρα να βγει από αυτά και να συνεχίσει την μεγάλη της μάχη μένοντας σε ένα κανονικό σπίτι.

Το Ethe Magazine μίλησε με τη μητέρα της, Σπυριδούλα Μπόγρη, η οποία τόνισε πως «σε λίγες ημέρες, πρώτα ο Θεός φεύγουμε από το κέντρο και ερχόμαστε στην Αθήνα. Η Ασπασία επιβάλλεται να φύγει από εδώ μέσα. Μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής της στα νοσοκομεία δεν μπορεί να το αντέξει άλλο. Το παιδί έχει… φρενάρει. Δεν πρέπει να μείνει άλλο στο κέντρο καθώς η ψυχολογία της είναι σε πάρα πολύ άσχημο σημείο. Μου το φωνάζει με όλους τους τρόπους πως πρέπει να φύγει και αυτό θα κάνω».

«Θα πάμε σε ένα άλλο σπίτι στην Αθήνα και όχι στο Άργος γιατί εκεί δεν έχουμε πλέον σπίτι. Η αγωγή στην οποία υποβάλλεται και ο αγώνας αποκατάστασής της δεν σταματά στο παραμικρό. Οι θεραπείες θα συνεχιστούν έντονα και σε καθημερινή βάση. Απλά, το παιδί πριν από 4 χρόνια ήταν νεκρό και τώρα πλέον κάνει το επόμενο βήμα για να ζήσει».

»Η μετακόμισή μας σε ένα σπίτι και η αλλαγή του περιβάλλοντος θα την βοηθήσει πάρα πολύ στον ψυχολογικό τομέα. Θα είναι πιο ανθρώπινα και πιο κοντά στην περιοχή μας. Πλέον οι φίλοι της θα μπορούν να την επισκέπτονται πολύ πιο εύκολα και αυτό θα την βοηθήσει. Αλλωστε η αποκατάσταση είναι και θέμα κοινωνικοποίησης και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Η Ασπασία είναι πλέον 21 ετών και έχει και άλλες ανάγκες. Θέλει να είναι δίπλα στους φίλους της να κάνει περισσότερες βόλτες να δέχεται έντονα ερεθίσματα που θα την βοηθήσουν περισσότερο στην μάχη για την αποκατάστασή της».

Η κ. Φατούρου έχει πάρει πάνω της όλα τα έξοδα:  «Όλα τα έξοδα για την ζωή μας έξω από το κέντρο αποκατάστασης είναι πάνω μου. Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω πώς θα τα βγάλω πέρα. Με το επίδομα των 700 ευρώ που παίρναμε μέσα στο κέντρο θα πρέπει να ζήσουμε και έξω από αυτό. Πρέπει να πληρώνω το ενοίκιο να βρω ένα ειδικευμένο άνθρωπο που θα προσέχει την Ασπασία γιατί δεν έχω εγώ τις γνώσεις. Να πληρώνω για την θεραπεία της, για το φαγητό μας, για όλα… Με αυτό το επίδομα καλούμαι να συντηρήσω την Ασπασία».

Λόγω των μεγάλων οικονομικών βαρών, η κ. Φατούρου απευθύνεται στον απλό κόσμο: «Δεν θέλω ο κόσμος να νομίσει ότι είμαι επαίτης γιατί δεν είμαι. Τους ευχαριστώ όλους για την βοήθεια που μας έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα και θέλω να συμπαρασταθούν στο επόμενο μεγάλο βήμα της Ασπασίας. Δεν θέλω χρήματα στο χέρι. Σε καμία περίπτωση δεν το ζητάω αυτό. Αν μπορεί κάποιος να αναλάβει κάποια από τα έξοδά μας (σ.σ. ενοίκιο, νοσηλευτής, αναλώσιμα υλικά κλπ) θα το εκτιμούσα».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τρέξουν στον στον Μαραθώνιο της Αθήνας για την Άσπα την Κυριακή 12 Νοεμβρίου: Όποιος επιθυμεί μπορεί να γίνει μέλος στην δράση που δημιούργησε το umbali.org και να τρέξει είτε την μαραθώνια διαδρομή είτε σε κάποια από τις υπόλοιπές διαδρομές. Ο χρήστης αποκτά την «προσωπική» σου σελίδα και τη χρησιμοποιεί για να βρει σπόνσορες για τα χιλιόμετρα που θα διανύσει για την Άσπα.

Επίσης, όποιος θέλει μπορεί να κάνει μια online δωρεά ή γίνει σπόνσορας σε κάποιο μέλος της πρόκλησης που θα τρέξει για την Άσπα (όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν πηγαίνουν απευθείας στον ειδικό λογαριασμό για την Άσπα).

Εναλλακτικά είναι δυνατή η κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό που διατηρεί στην Τράπεζα Πειραιώς η μητέρα της Ασπασίας, Σπυριδούλα Φατούρου.

Τράπεζα Πειραιώς: Αριθμός Λογαριασμού 5500-020225-972

IBAN : GR6301725000005500020225972

BIC : PIRBGRAA

Όνομα κατόχου: Σπυριδούλα Φατούρου του Νικολάου και Καλλιόπης Φατούρου.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο σχετικό Event: https://www.facebook.com/events/155448015013398

αλλά και στην σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/umbalifundraising/

Σημειώνεται πως το  το Umbali.org και η δράση «Τρέχουμε για την Άσπα» δεν συνδέονται με τις εγγραφές στον Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό. Η συμμετοχή στην δράση «Τρέχουμε για την Άσπα» δεν συμπεριλαμβάνει εγγραφή και συμμετοχή στον Μαραθώνιο της Αθήνας ή σε κάποια άλλη διαδρομή.