Μάθαμε ότι ο κόσμος έχει ακόμα έναν σεξιστή, αλλά η J.K. Rowling ήταν εκεί για να τον βάλει στην θέση του

Μάθαμε ότι ο κόσμος έχει ακόμα έναν σεξιστή, αλλά η J.K. Rowling ήταν εκεί για να τον βάλει στην θέση του
Author J.K. Rowling attends the premiere of
Andrew Kelly / Reuters
Author J.K. Rowling attends the premiere of

Η J.K. Rowling δεν θα άφηνε ποτέ να περάσει έτσι, ένα σεξιστικό και αντισημιτικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στους Sunday Times Ireland και αφορούσε τη μισθολογική διαφορά ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες στο BBC.

Η στήλη είχε τίτλο «Sorry, ladies — equal pay has to be earned» (Συγγνώμη, κυρίες, πρέπει να κερδίσετε την ισότητα στον μισθό), ο Kevin Myers υπονόησε ότι δεν είναι καθόλου συμπτωματικό ότι οι δύο γυναίκες που αμείβονται περισσότερο στο BBC είναι εβραϊκής καταγωγής, ενώ ο συγκεκριμένος κύριος τόνισε ότι ο πραγματικός λόγος πίσω από τη μισθολογική διαφορά είναι το γεγονός ότι οι «άντρες δουλεύουν πιο σκληρά», «είναι πιο φιλόδοξοι» και «σπάνια κυοφορούν».

«Οι γυναίκες και οι Εβραίοι, αξίζουν αυτό που παίρνουν», έγραψε η J.K. Rowling ειρωνικά στον λογαριασμό της στο Twitter, όπου ανέβασε φωτογραφία από το απόσπασμα του κειμένου, ενώ το χαρακτήρισε και «σκουπίδι».

Το κείμενο έχει κατέβει από την ιστοσελίδα της εφημερίδας, αλλά εξακολουθεί να είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι ένας άντρας (φυσικά) εκφράζει και πιστεύει τέτοιου είδους απόψεις, οι οποίες είναι σεξιστικές και ρατσιστικές, το λιγότερο.

Από την άλλη εύλογο μπορεί να αναρωτηθεί κανείς, αν το κείμενο θα είχε «κατέβει» από την εφημερίδα, αν δεν είχε δεχτεί τόση κριτική από δημόσια πρόσωπα.