Αν δεν θέλετε να ταλαιπωρήσετε την αεροσυνοδό σας, μην της ζητήσετε αυτό το αναψυκτικό

Moscow, Russia - May 14, 2013: Flight attendants serve passengers of UT-578 airlines UTair.
Moscow, Russia - May 14, 2013: Flight attendants serve passengers of UT-578 airlines UTair.

Μπορεί να πιστεύετε ότι όλα τα αναψυκτικά είναι εξίσου κακά, αλλά ένα συγκεκριμένα μπορεί να γίνει εφιάλτης για τους αεροσυνοδούς. Αυτή είναι η cola διαίτης, η οποία αφρίζει περισσότερο σε σχέση με τα αναψυκτικά που δεν είναι διαίτης, σύμφωνα με blog που δημοσιεύτηκε στο These Gold Wings.

Το ίδιο επιβεβαιώνουν και οι αεροσυνοδοί, που τόνισαν ότι πράγματι είναι δύσκολο. Ανάμεσά τους και η Heather Poole, αεροσυνοδός, στην American Airlines, η οποία είχε γράφει για το περίεργο φαινόμενο σε άρθρο στο Mental Floss, to 2012.

«Είναι το πιο ενοχλητικό ρόφημα που μπορεί να σερβίρει μία αεροσυνοδός σε έναν επιβάτη, κατά τη διάρκεια της πτήσης, γιατί όσο χρόνο μας παίρνει για να γεμίσουμε ένα ποτήρι από cola διαίτης, θα μπορούσαμε να έχουμε σερβίρει μία ολόκληρη σειρά. Είχα πραγματικούς εφιάλτες, όπου προσπαθούσα να τελειώσω με το σερβίρισμα μίας cola διαίτης πριν προσγειωθούμε.», είχε γράψει τότε.

Κάποιοι λάτρεις αναψυκτικών έχουν παρατηρήσει ότι πράγματι η cola διαίτης αφρίζει περισσότερο από την κανονική.

Σύμφωνα με την Stephanie Mikel, αεροσυνοδό, το ίδιο συμβαίνει και με τα αναψυκτικά που δεν έχουν καθόλου θερμίδες. «Όλα τα αναψυκτικά διαίτης ή χωρίς καθόλου θερμίδες, αφρίζουν περισσότερο από το κανονικό, αλλά προφανώς αν αυτό είναι κάτι που θέλει κάποιος, δεν θα εκνευριζόμουν για κάτι τέτοιο. Μαθαίνεις γρήγορα, ποια αναψυκτικά πρέπει να σερβίρεις από υψηλή γωνία και αργά.». Είπε η ίδια στην HuffPost.

Πάντως ορισμένες εταιρείες σερβίρουν ολόκληρα τα κουτάκια με τα αναψυκτικά και όχι μέσα σε ποτήρι, για να γλιτώσουν αυτή την διαδικασία.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost και ένα μέρος του μεταφράστηκε στα ελληνικά.