Οι σπάνιες γκραβούρες του Salvador Dali για την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» είναι πλέον διαθέσιμες για αγορά

Οι σπάνιες γκραβούρες του Salvador Dali για την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» είναι πλέον διαθέσιμες για αγορά

Μπορεί πριν από λίγες μέρες να ασχολούμασταν με το τσιγκελωτό μουστάκι του Salvador Dali και την κατάστασή του τόσα χρόνια μετά, σήμερα όμως θα ασχοληθούμε με μια πραγματικά σημαντική είδηση σχετικά με τον θρυλικό καλλιτέχνη.

Ο Dali είχε ασχοληθεί με δεκάδες διαφορετικούς τομείς κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ήταν όμως αυτός που τον έκανε διάσημο στον οποίο και μεγαλουργούσε: τα σουρεαλιστικά σκίτσα του που τον έκαναν τον μεγαλύτερο δάσκαλο της avant-garde σκηνής. Γι' αυτό και το 1969, ένας εκδότης από τον οίκο Random House, θεώρησε πως δεν υπήρχε καταλληλότερος άνθρωπος για να εικονογραφήσει μια περιορισμένων αντιτύπων έκδοση της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων». Και, φυσικά, πέτυχε διάνα.

Ο Dali δημιούργησε 12 ηλιογκραβούρες για τη συλλεκτική έκδοση του διάσημου μυθιστορήματος του Lewis Carroll, μία για κάθε κεφάλαιο, μαζί με ένα τετράχρωμο χαρακτικό για το εξώφυλλο. Ο εκδοτικός οίκους τύπωσε μόνο 2.700 αντίτυπα του συγκεκριμένου βιβλίου, τα οποία όπως ήταν αναμενόμενο εξαντλήθηκαν αμέσως και πλέον είναι τόσο σπάνια όσο και πανάκριβα.

Ευτυχώς για τους λάτρεις του μεγάλου ζωγράφου, όμως, το Princeton University Press κατάφερε να επανεκδώσει μια νέα σειρά της συλλεκτικής έκδοσης σε προσιτή τιμή για το κοινό.

Όλα τα χαρακτηριστικά σκίτσα του Dali είναι εκεί και οι φαν του θα αναγνωρίσουν αμέσως τη σήμα κατατεθέν τεχνοτροπία του και την καλπάζουσα φαντασία του, η οποία δένει τέλεια με το σύμπαν της «Αλίκης».

Στην νέα έκδοση περιλαμβάνονται και κείμενα του μαθηματικού και συνεργάτη του Dali, Thomas Banchoff, καθώς και του Mark Burstein, προέδρου του Lewis Carroll Society of North America.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ στη μορφή που θέλετε, ενώ παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από το συναρπαστικό περιεχόμενό του.

Alice’s Adventures in Wonderland

Δημοφιλή