Οι άνθρωποι από αυτές τις χώρες είναι πιο πιθανό να απατήσουν τον σύντροφό τους στις διακοπές

Οι άνθρωποι από αυτές τις χώρες είναι πιο πιθανό να απατήσουν τον σύντροφό τους στις διακοπές
Jealous girl sitting beside loving couple.
borchee via Getty Images
Jealous girl sitting beside loving couple.

Κανονίσατε τις καλοκαιρινές σας διακοπές, όλα ωραία και καλά, υπάρχει όμως κάτι που τριβελίζει το μυαλό σας και δεν λέει να σας αφήσει σε ησυχία. Το κατά πόσο ο/η σύντροφός σας θα έχει μάτια μόνο για εσάς ή θα λοξοκοιτάζει και τριγύρω -καθώς, υποτίθεται, στις διακοπές η λίμπιντο ανεβαίνει και το φλερτ δεν γνωρίζει από σχέσεις και πίστη στο έτερον ήμισυ.

Καταρχάς, αν έχετε κλείσει διακοπές και το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε είναι αυτό, τότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε τη σχέση σας γενικότερα, όχι μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης.

Αν, ωστόσο, μιλάμε για μια απλή ανησυχία χωρίς ιδιαίτερες βάσεις, τότε μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι. Σύμφωνα με μια έρευνα που έκανε η εφαρμογή γνωριμιών Happn, η Ελλάδα δεν βρίσκεται καν στην πρώτη δεκάδα των χωρών των οποίων οι κάτοικοι είναι πιο πιθανό να απατήσουν το σύντροφό τους στις διακοπές.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε περισσότερους από 4.000 Ευρωπαίους και τα κορυφαία αποτελέσματα ήταν τα εξής:

  1. Γαλλία (54%)
  2. Ιταλία (53%)
  3. Ισπανία (45%)
  4. Σουηδία (42%)
  5. Βέλγιο (38%)
  6. Ολλανδία (35%)
  7. Πορτογαλία (33%)
  8. Δανία (30%)
  9. Νορβηγία (28%)
  10. Μεγάλη Βρετανία (27%)

Μάλιστα, το 70% των Ευρωπαίων δήλωσαν πως, σε περίπτωση «καλοκαιρινής περιπέτειας», προτιμούν να είναι μια σύντομη και όμορφη σχέση, παρά κάτι που θα κρατήσει καιρό και θα έχει μια πιθανή εξέλιξη. Οι Άγγλοι, ωστόσο, δήλωσαν πως είναι αισιόδοξοι και το 61% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως πιστεύουν ότι μια καλοκαιρινή γνωριμία μπορεί να εξελιχθεί σε σχέση ζωής.